Het favoriete kunstwerk van Bram van der Vlugt

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Bram van der Vlugt.

Bram van der Vlugt is een gevierd acteur en toneelspeler. Zijn favoriete kunstwerk is Spelende kinderen bij de pier van Scheveningen van Ben Viegers.

 

Het favoriete kunstwerk van Bram (Foto: Alex de Kuijper)

Ben Viegers werd op 17 december 1886 geboren in Den Haag. Hij bracht er het grootste deel van zijn leven door en schilderde er een grote hoeveelheid stadsgezichten. Hoewel Viegers ook portretten en stillevens maakte, ging zijn voorkeur uit naar het werken in de buitenlucht. Bram groeide op in Scheveningen en woonde als kind niet zo ver van de zee. Zijn oma nam hem vaak mee naar de boulevard waar ze chocolademelk van Fosco dronken. “Scheveningen en de pier zijn me altijd bijgebleven. Mijn nostalgische aard heeft ertoe geleid dat ik dit schilderij wilde tentoonstellen.”

Naast het gekozen kunstwerk mocht hij ook een buurtgenoot kiezen die in zijn ogen belangrijk is voor Woerden. Hij nomineerde Truus Spruit die in Zegveld een melkveebedrijf runt. Haar verhaal lees je vrijdag.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.