De gemeenteraad wil een nieuw zwembad in Noort Syde Oudewater

De gemeenteraad wil een nieuw zwembad in Noort Syde Oudewater

Een nieuw zwembad moet in de buurt van sporthal De Noort Syde in komen en niet op het Statenland. Dat vindt de gemeenteraad van Oudewater. Ook wenst de gemeenteraad geen koppeling tussen grondopbrengst en de bekostiging van de bouw van een nieuw zwembad.

Intentieovereenkomst

Een jaar geleden sloten burgemeester en wethouders met Prairie State Investment BV (PSI) een intentieovereenkomst. Daarin spraken de twee partijen af dat PSI onderzoek zou doen naar de nieuwbouwmogelijkheden van een openluchtzwembad in de omgeving van sporthal De Noort Syde en het tennispark van De Heksenmeppers. Zowel planologisch als financieel. Uiteindelijk viel deze voorkeurslocatie af vanwege de slechte bodemgesteldheid. Ook voorzag PSI hier planologische obstakels.

Statenland

Omdat PSI de Noort Syde ongeschikt achtte, richtte het nieuwbouwplan zich op de locatie Statenland, de plek ten oosten van de skeelerbaan. Op de plaats waar het huidige Ons Statenbad zich nu bevindt, zouden dan 45 nieuwe woningen komen. Met de opbrengst van de grond – en woningen – zouden de initiatiefnemers de bouw van het zwembad bekostigen. Door de beoogde plaats en de financieringsconstructie haalde de gemeenteraad op 16 februari 2107 dus een streep. De raad wil een nieuw zwembad aan de noordkant van de stad, zonder koppeling met grondopbrengsten.

Wethouder Bob Duindam: “Alle fracties willen een nieuw zwembad, maar door het raadsbesluit is er een nieuwe situatie ontstaan. We gaan nu kijken wat dit precies betekent voor de procedure en de bouwplannen. Daarover heb ik binnenkort een gesprek met PSI.”

Voorlopig ontwerp

Vorige week presenteerde PSI de plannen voor het nieuwe zwembad op het Statenland in Oudewater.

De video is van PSI 

Foto: Gemeente Oudewater