KoningsKermis: elke dag een reden om weer te gaan!

KoningsKermis: elke dag een reden om weer te gaan!

Als er naar één onderdeel van de viering rond Koningsdag uitgekeken wordt, is het wel de kermis! Van 21 t/m 27 april kun je finaal los gaan op het Exercitieveld.

YouTubehelden in levenden lijve

Naast suikerspinnen, poffertjes en lekker door elkaar geschud worden, doen ook nog een aantal bijzondere gasten de KoningsKermis aan. Paw Patrol en Brandweerman Sam zullen hun opwachting maken op de KoningsKermis, evenals Xtreme-Ridesvlogger Ruben Koet. Op vrijdag 21 april is er hoog bezoek van Ponkers: om 19.00 uur kun je de YouTubesterren Noah, Marthijn en Jesper in levenden lijve ontmoeten. Dat hebben ze overigens nog nooit gedaan, zo’n meet & greet, maar voor Woerden maken de heren een uitzondering!

Kermis voor de oudere jongeren

Vrijdag 21 april is dè middag voor alle 50-plussers van de gemeente Woerden, dus ook die van Harmelen, Kamerik en Zegveld plus De Meije. De oudere jongeren (of jongere ouderen) mogen op deze middag gratis in de meeste attracties behalve de spel- en grijptenten. Daarnaast staan er gratis poffertjes klaar met koffie of thee, oliebollen en een ijsje toe. Enne, mocht je 49 zijn, dan wordt dat door de vingers gezien, hoor.

Momentje van bezinning in de botsauto’s

Er is een tijd om te feesten en een tijd om je te bezinnen. Dus waarom deze twee niet met elkaar verenigen? Kermis is tenslotte van oudsher een katholieke uitvinding… Enkele jaren geleden werd een nieuwe traditie geboren: de zondagochtendmis van de Bonaventurakerk verplaatst zich op 23 april om 10.30 uur van de kerk naar de botsauto’s. Een speciale viering door de Aalmoezenier van de Kermisparochie, samen met pastor Huub Spaan uit Woerden, begeleid door Jan Kanis & Marcel Fokker samen met koor Jubilate Deo en een pianist.

 

Ècht vette kortingen

Na de botsautomis kun je meteen blijven, want de hele zondag lang is het familiekortingdag op de KoningsKermis. En dan hebben we het niet over een kwartje korting, dan hebben we het over ècht vette kortingen: vier ritten in de Streetdance voor 6 euro bijvoorbeeld, of zeven keer in de botsautootjes voor 5 euro. Dus als je kindjes nog een rondje in de draaimolen willen en je vrouw een XL suikerspin belieft, hoef je geen nee te zeggen.

Kijk voor het volledige programma op www.koningsdagwoerden.nl/kermis

Foto: Archief Frank van den Helder