Woerdense Fluitketelcurling op tv te zien

Woerdense Fluitketelcurling op tv te zien

De afgelopen weken werd er weer hard gestreden om de titel Fluitketelcurling kampioen van Woerden. Vierenzestig Woerdense teams en heel veel Woerdenaren weten inmiddels hoe leuk het fluitketelcurlen is. Maar binnenkort weet heel Nederland dat ook, want de Fluitketelcurling in Woerden komt op tv.

Een team van het tv programma 5 uur live bezocht afgelopen weekend de Woerdense ijsbaan waar de finale werd gespeeld tussen Team HP Geukies en Damesteam Noorwegen. Na een mooie strijd wist HP Geukies te winnen en zijn zij Fluitketelcurling Kampioen van Woerden.

Chiel Borsboom

Een van de meest fanatieke Woerdense curlers is Chiel Borsboom. Hij liet zelfs een curlingsfluitketel op zijn arm tatoeëren. Hij vertelde voor de camera hoe leuk de competitie in Woerden wel niet is.

De fluitketelcurlingcompetitie in Woerden is donderdag 11 januari te zien bij 5 Uur Live om 17.00 uur op RTL 4.

IJsbaan druk bezocht

Net als andere jaren werd de ijsbaan weer druk bezocht.  De bezoekersaantallen stijgen elkaar jaar. Veel kleine en grote Woerdenaren van allerlei nationaliteiten stonden – vaak voor het eerst – op het Kerkplein op de schaats. Naast de basisscholieren, die ’s morgens gratis kwamen schaatsen, kregen ook kinderen van statushouder-vluchtelingen en klanten van de Voedselbank de kans gratis hun vaardigheid op de gladde ijzers te beproeven.

Foto: Klaas Jan van Halm