Jason Bouman klaar voor halve finale Topper gezocht

De Harmelense Jason Bouman is in de race om de vijfde Topper te worden en te mogen optreden in de Arena.

De zanger deed afgelopen weekend met succes mee aan de auditie van het SBS programma Topper gezocht. De Toppers kozen unaniem voor de zanger. Wel was er wat kritiek omdat hij een nummer van André Hazes zong.

“Jij bent heel goed in het nadoen van Hazes. Maar je doet Hazes na in zijn nadagen. Als je het mooi en gedragen zingt had ik 100% ja gestemd. Maar ik vind je goed genoeg voor een ja”, aldus een kritische Jan Smit.

Goed oefenen

Jason is daarmee door naar de halve finale die zaterdag plaatsvindt. Hij gaat dan een hele andere kant van zichzelf laten zien. Geen nummer van André Hazes maar een Engelstalig nummer. En daarvoor moet hij nog even goed oefenen.

“Ik ga tijdens de halve finale Engelstalig zingen. Dat is iets anders dan dat ik meestal doe. Ik ben al hard aan het oefenen en ik ga er zaterdag helemaal voor.”

Zingen met de Toppers

In de halve finale moeten de 12 kandidaten allemaal een nummer zingen. In de eerste ronde vallen er vier kandidaten af. Daarna volgt er een ronde waarin de overgebleven kandidaten zullen zingen met de Toppers. Daarbij vallen er weer vier af. De overgebleven kandidaten gaan door naar de finale. Als Jason de finale haalt dan heeft hij al grootse plannen.

“Als ik in de finale terecht kom dan denk ik dat ik met de Toppers een gave medley moet doen. Gewoon Engels, Nederlands alles door elkaar. Samen het publiek helemaal gek maken.”