Brandweerkorps Linschoten kampioen 112-wedstrijden: “Ongeloof toen we wonnen”

De brandweerpost van Linschoten heeft de landelijke wedstrijd in de 112 Klasse gewonnen. Tijdens dit evenement leggen verschillende brandweerkorpsen uit het hele land allerlei vaardigheidstoetsen af in de strijd om de titel.

De korpsen moesten tijdens het kampioenschap anticiperen op een fictief ongeluk. Het scenario was dat een luchtballon geen hoogte kon houden en tegen een trein was gekomen. Daardoor brak er brand uit en raakten twee schoonmakers in het treinstel gewond.

“Het was onze taak om dit zo vakbekwaam mogelijk op te lossen”, vertelt deelnemer Leon Bos van de brandweer. “De nadruk lag daarbij op de veiligheid van de eigen mensen. Je moet namelijk een bepaalde procedure doorlopen voordat je het spoor op mag. Als je dat goed deed, ging je eerst met ProRail overleg. Daarna konden we beginnen met het redden van slachtoffers.”

 

Punten

Het korps van Linschoten won uiteindelijk met 90 punten verschil ten opzichte van de nummer 2.

“Er was een soort ongeloof toen we wonnen. Het gebeurt bijna nooit dat een ploeg twee keer achter elkaar landskampioen wordt. Je moet namelijk elk jaar weer al die voorrondes door. Als je dan toch weer bij die laatste negen eindigt, is dat erg mooi.”

De brandweerlieden hebben na de prijsuitreiking nog een feestje gevierd op de kazerne.

“We waren rond 22.30 uur terug op de kazerne en daar hadden we een heel leuk onthaal van alle supporters en collega’s die thuis waren gebleven. We zijn op een heel leuke manier onthaald.”

Bron: RTV Utrecht   Foto: Brandweer Linschoten