Gebroeders Bosch brengen ZPCW winst in topper tegen De Otters Het Gooi

Gebroeders Bosch brengen ZPCW winst in topper tegen De Otters Het Gooi

Het was afgelopen zaterdag een latertje voor de heren van ZPC Woerden. In het Batensteinbad begon de wedstrijd tegen De Otters Het Gooi s ’avonds kort tegen 10 uur. De bezoekers uit Bussum stonden momenteel tweede en beloofde een geduchte tegenstander te zijn voor de thuisploeg.

In de eerste periode speelde de ploeg uit Bussum sterk waarbij Woerden niet heel gevaarlijk wist te worden. De solide verdediging van Woerden kon echter voldoende weerstand houden en liet enkel 1 treffer toe. In de 2e periode kon Cyriel Muthert gelijk maken. De ploegen waren aan elkaar gewaagd wat een mooi duel tot gevolg had. Eerst pakte de Otters een nieuwe voorsprong voordat Stefan Bosch de 2-2 stand halverwege kon aantekenen.
Woerden probeerde in de 3e periode meer het initiatief naar zich toe te trekken. Door meer energie in de aanval te steken ontstond er meer dreiging richting het doel van de tegenstander. Dit had een strafworp tot resultaat die keurig werd afgemaakt door Frank Bosch. Deze periode werd echter wel weer met gelijke stand afgesloten zodat de beslissing in de laatste periode zou moeten vallen.

In de 4e periode waren het eerst nog de Otters die via 3-4 aan winst wilden gaan werken. Het werd uiteindelijk de periode van de familie Bosch. Frank trok eerst de score gelijk, waarna hij via een nieuwe strafworp een voorsprong creëerde en vervolgens de marge vergrootte naar 6-4. Stefan wist vanuit een sterke midvoor actie uiteindelijk de zege veilig te stellen en de score te bepalen op 7-5. Hiermee heeft ZPCW de toppper in Woerdens voordeel beslecht. Het was daarmee de moeite waarde van het opblijven voor het publiek die Woerden in een aantrekkelijk duel zag winnen. Komende week treed ZPCW aan tegen de huidige koploper De Vaart in een uitduel in Spakenburg.

Doelpunten: Frank Bosch 4, Stefan Bosch 2, Cyriel Muthert.

Archief foto