Vermilion ontkent tweede boorput bij gasveld Woerden

Vermilion ontkent tweede boorput bij gasveld Woerden

Energiebedrijf Vermilion heeft geen plannen om te boren bij het Papekopveld bij Woerden en het bedrijf wil ook geen tweede boorput bij het gasveld slaan. Dat heeft Vermilion donderdag aan RTV Utrecht laten weten.

De actiegroep ‘Laat Woerden Niet Zakken’ strijdt al jaren tegen mogelijke olie- en gasboringen in het veld nabij de wijk Molenvliet. In documenten van het ministerie van Economische Zaken die de actiegroep onlangs in handen kreeg zou staan dat Vermilion een tweede put wil bij het gasveld.

OLIE

“We zijn anderhalf jaar bezig geweest met het opvragen van de documenten bij het ministerie. En wat blijkt? Er staan dingen in die we nog niet wisten”, zegt Elias Bom van de actiegroep. “Het blijkt Vermilion met name te doen om olie. Die wil het bedrijf met behulp van ‘fracking’ uit de grond halen. Vermilion wil een tweede en zelfs een derde put slaan om het opgepompte gas weer te injecteren zodat de olie naar boven komt.”

“Wij willen weten wat de effecten zijn van fracking op de bodem”, zegt Bom. “En het moet duidelijk zijn: geen gerommel in de grond. Dan kunnen we aan de slag met duurzame energie.”

PLANNEN

Vermilion wijst dat alles van de hand. Het bedrijf heeft niet het voornemen om te gaan boren in Woerden. “Misschien baseert de actiegroep zich op oude documenten of opmerkingen in de kantlijn, maar wij hebben geen plannen voor een tweede boorput bij het Papekopveld. Als er wél concrete plannen zijn dan laten we dat weten”, aldus een woordvoerder van het energiebedrijf.

Actievoerder Bom erkent dat de documenten waarover de actiegroep beschikt vier jaar oud zijn. “Maar het staat er klip en klaar. Als Vermilion zegt dat er geen plannen zijn met het Papekopveld dan is dat goed nieuws voor Woerden. Laat ze dat dan op papier zetten. Tot nu toe communiceren ze alleen via de media of helemaal niet.”

Bron en foto: RTV Utrecht