Competitiestart SDO zonder problemen

HKC zette in eerste instantie de toon door op 1-0 te komen via een doorloopbal. Mark Meijers wist de stand gelijk te trekken met een afstandsschot. HKC wist een laatste voorsprong te pakken door middel van een afstandsschot. SDO oogde scherp en kon vrij gemakkelijk uitlopen naar een gaatje van drie, mede dankzij Alwin Smit. De HKC spitsen stonden niet op scherp wat resulteerde in een ruime voorsprong voor SDO. Aanvallend werden veel kansen gecreëerd en de meesten werden ook daadwerkelijk omgezet in doelpunten. Mirjam Veenis kon ook haar doelpuntje meepikken, waardoor SDO naar een een marge van 6 punten kon uitlopen: 3-9. SDO hield de zaak scherp en Hilbert van Koerten zorgde ervoor dat SDO met een riante voorsprong de rust in ging, 6-13. Een tegenvaller was dat vlak voor rust Naduah Breedijk geblesseerd raakte door in botsing te komen met één van de mannen van HKC.

Na de rust werd Breedijk vervangen door Brenda Knijff. Beide ploegen begonnen gelijkwaardig waardoor er 8-14 op het scorebord verscheen. In het verloop van de tweede helft werden de spitsen van HKC weer goed uitgeschakeld, wat resulteerde in noodschoten van Hardinxveldse kant. Ook aan SDO kant stokte de score regelmatig en werd er minder scherp geschoten dan voor de rust. De warmte had hieraan grotrendeels debet. Hilbert van Koerten en Dico Beijeman wisten de korf nog wél te vinden, wat resulteerde in 9-16. Kort voor tijd vroeg Dico Beijeman een wissel aan. Bouke van Koerten nam zijn plek in en bekroonde zijn invalbeurt met een afstandsschot. Dit was tevens het slotakkoord waardoor er een eindstand van 11-18 op het scorebord vermeld stond.

Een mooi begin van de veldcompetitie van een sterk spelend SDO.
A.s. zaterdag speelt SDO de eerste thuiswedstrijd tegen ODO.