Dames 1 VTC Woerden weet winnende lijn vast te houden

Na een rommelige warming-up ging VTC Woerden de eerste set meteen goed uit de startblokken. Door een goede serviceserie stond Woerden direct 7-2 voor. Met hard werken werd deze set relatief gemakkelijk binnengehaald met 25-17. De tweede set waren de rollen echter omgedraaid. Woerden wist de achterstand nog wel enigszins terug te brengen, maar de set eindigde toch in het voordeel van Rijswijk (22-25). De derde set leek op een kopie van de eerste. Met een aantal wissels aan Rijswijkse kant, probeerden de gasten het tij nog te keren, maar VTC won deze set wederom met 25-17. Het leek wel alsof er een vloek heerste op de andere speelhelft, want na het wisselen van helft was Inter Rijwijk weer de betere ploeg. Met 16-26 wisten zij de vierde set te winnen. Een vijfde set zou beslissend zijn. VTC Woerden mocht aan de ‘winnende kant’ beginnen en met een voorsprong van 8-6 werd er van helft gewisseld. Woerden was echter gebrand op winst en gaf deze voorsprong ook niet meer weg. Met een eindstand van 15-10 in de vijfde set was de derde winst voor de dames van VTC op rij een feit.

In verband met de herfstvakantie zijn de dames volgende week vrij. Zaterdag 29 oktober wordt de eerste uitwedstrijd gespeeld. Om 16:00 uur speelt VTC Woerden tegen Zaanstad 1 in Zaandam.