Dames VTC winnen van directe concurrent

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de inleidende woorden van de trainster Marjon Hackmann duidelijk, waarin ze benadrukte dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Kort en bondig, er moest hard gewerkt worden en er moest vol voor elk punt worden gegaan. De wedstrijd werd begonnen met Celina en Karlijn als passer-lopers, Tess en Femke op midden, Lisette op de diagonaal, Marleen als spelverdeelster en Daisy als libero. De eerste set begon wat aftastend, maar al snel stond er een voorsprong op het scorebord voor Woerden. De voorsprong van 5 punten werd vastgehouden tot 13-18, maar door een goede servicebeurt van Gemini stond het weer gelijk (18-18). In de tussentijd kwam Anne binnen de lijnen voor Celina. Ondanks deze wissel konden we de set niet naar ons toe trekken en werd de set verloren met 21-25.

Met het gevoel dat de eerste set was weggeven, moest Woerden in set 2 opnieuw fel van start gaan en proberen een voorsprong op te bouwen. Door goed te verdedigen, servicedruk, mooie aanvallen afgewisseld met prikballen en enthousiasme stond er na enige tijd weer een voorsprong op het scorebord voor Woerden. Alleen net als in de eerste set werd deze voorsprong weggewerkt door Gemini. Er ontstond zelfs een achterstand. Door scherp te blijven en gefocust bij elk punt, kon de set uitgeserveerd worden door Karlijn. Na een bevochten set stond er 25-22 op het scorebord, in het voordeel van VTC Woerden.

In de derde set werd er niet goed begonnen. Er werd te weinig gescoord en Gemini kon wel de punten maken. Lange tijd bleef Woerden achter de feiten aanlopen, tot de stand van 9-15. Er werden 5 punten op rij gemaakt, waardoor het bijna gelijk stond. Tot aan het eind van de set bleef het echter spannend en werden de punten gelijk verdeeld. Er moest geknokt worden om de set binnen te slepen en uiteindelijk werd de derde set gewonnen door Woerden met 25-23.

De vierde set winnen betekent 4 punten meenemen naar Woerden. De opdracht bleef hetzelfde: hard werken en vol in de aanval gaan. Tot de 10 bleef het gelijk op gaan, maar toen kwamen de punten voor Woerden. Met een goede servicedruk, een aantal mooie blokkeringen, prachtige passes waardoor elke aanvaller aangespeeld kon worden, ontstond er een ruime voorsprong (18-12). Gemini verzette zich nog even en kwam nog in de buurt, maar het was niet genoeg. Ook de vierde set ging naar Woerden met 25-18.

De 7e overwinning in de competitie is een feit, een mooie 3-1 winst. De overwinning werd nog mooier, toen bleek dat VoCASA in eigen huis een punt heeft verspeeld aan de hekkensluiter van de competitie Simokos. Met een gelijk aantal punten, maar een wedstrijd minder blijft Woerden de koppositie behouden.

Volgende week belooft het weer een spannende wedstrijd te worden, want dan speelt VTC Woerden  tegen VoCASA (de huidige nr. 2) in eigen huis om