Dames VTC Woerden boeken thuiswinst

De wedstrijd begon met Marleen, Lisette, Femke, Lucy, Karlijn, Celina en Daisy op de libero positie. Er werd direct fel gestart en een 4-0 voorsprong werd opgebouwd. Echter deze voorsprong werd snel dicht gelopen door Zaanstad. De rest van de set ging het aardig gelijk op. Op 20-17 dacht Woerden de set binnen te hebben, echter Zaanstad kwam terug tot 20-21, waardoor het nodig was om aan Woerdense kant een time out te nemen. Dit pakte goed uit en punt voor punt wist Woerden de eerste set binnen te halen met 26-24.

De twee daarop volgende sets verliepen bijna geheel zoals de eerste. Celina wist vanaf de buitenkant de ballen hard naar beneden te werken en Marleen kon haar aanvallers goed bereiken. De derde set stond Woerden met 21-20 voor en werd er aan de kant van Zaanstad een time out aangevraagd. Dit mocht echter niet baten voor Zaanstad en met een goede service reeks, serveerde Marleen de derde set uit met 25-20. Vier punten waren binnen. Op naar het laatste punt.

De vierde set ging niet zoals gepland. Woerden liep steeds achter de feiten aan. Bij een achterstand van 14-18 werd er aan Woerdense kant een time out aangevraagd. Tess kwam erin voor Lucy, maar dit mocht niet meer baten. De laatste set werd verloren met 21-25.

Spijtig van de laatste set en het punt dat Woerden hiermee laat liggen. De dames hebben wel een mooie wedstrijd gespeeld, die zeker ook voor het publiek de moeite waard was. De volgende wedstrijd spelen de dames op 3 maart uit tegen Forza Hoogland, de nummer 9 uit de competitie.