DCV ZA1 behaalt periodekampioenschap

Foto’s Alex de Kuijper

[gallerij]

Met name rechterspits Robert de Wit kreeg 2x de mogelijkheid om de thuisclub op voorsprong te zetten.  Daarna nam DCV het initiatief over en dat leidde al snel tot de eerste treffer. Sven Thijssen, die in de 5e minuut  de geblesseerde Mike Visser had vervangen schoot in de 12e minuut op het doel. Keeper Jan de Vries liet de bal los en Berry Pazstjerik was er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen. Vijf minuten later was het opnieuw raak Johan van Wageningen kreeg op rechts vrije doorgang en tegen zijn schot had de Kamerik doelman geen kans 0-2. DCV was de betere ploeg, maar Kamerik liet zich ook niet onbetuigd. Jelle Das was rond het half uur 2x gevaarlijk, maar zijn schoten gingen naast het doel van keeper Jeroen Bosman. In de 35e minuut viel de 3etreffer en dat was de mooiste van de wedstrijd. Raymon Lingen werd op eigen helft in de diepte gelanceerd. Aangekomen op de rand van het vijandelijke strafschopgebied krulde hij de bal met een magnifieke voetbeweging in de bovenhoek 0-3. Met deze stand ging de rust in.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor Kamerik. Jelle Das was opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal werd door de lat gekeerd. Toen er bijna één uur gespeeld was, werd Maurice Klinkenberg in het strafschopgebied onderuit gehaald en wees scheidsrechter Paul van Maaren naar de stip. Marco Albregts belastte zich met het vonnis en nadat keeper Jan de Vries de eerste inzet stopte, werd de afgeslagen bal alsnog in het doel gewerkt 0-4. Even later kreeg Kamerik loon naar werken. Een schot van Tim Maarleveld verdween via de onderkant van de lat en de rug van Jeroen Bosman in het Krimpense doel 1-4.  Toen was het weer de beurt aan DCV. Een solo van Berry Pazstjerik bekroonde hij in de 66e minuut met een onhoudbare schuiver 1-5. Dat was uiteindelijk ook de eindstand. Verheugend was het feit, dat na een langdurige blessure Arthur Admiraal zijn opwachting weer maakte en hij had vlak voor tijd nog een uitgelezen kans de score nog op te voeren, maar zijn schot ging over het doel. Het periodekampioenschap was een feit en dat zal volgende week in de thuiswedstrijd tegen Sportief uitgebreid gevierd worden.

DCV: Bosman, Klinkenberg, Eigeman, Graham (50 Poku), Visser (5 Thijssen), van Buren, Hokke, Albregts, Lingen (65 Admiraal), Pazstjerik, van Wageningen.

Kamerik: Jan de Vries, Maarleveld, Kooiman (71 Jos de Vries), Ruijten, den Blanken (44 Maijenburg), Jelmer Knijff, Molenaar (36 Klein), Nap, Das, Bart Knijff, de Wit.

De goed leidende scheidsrechter  Paul van Maaren uit Gouda gaf wegens commentaar op del leiding geel aan Kooiman en Jelmer Knijff van Kamerik.