Droomstart voor VEP

Bonuspunten dus voor het team van trainer Edwin de Bruin. De overwinning voor VEP was ook opmerkelijk omdat het al heel lang geleden was dat de zwart-witten het eerste competitieduel hadden wonnen. De laatste maal was op 3 september 2006 toen VEP thuis HION met 4-0 versloeg, wrang was wel dat HION later uit de competitie werd genomen en VEP aan het eind van dat seizoen zelfs degradeerde…

VEP begon uitstekend aan het duel in Schiedam. Nadat Frank Rietveld al een keer dreigend was geweest kwam VEP na 10 minuten al op voorsprong. Uit een gekraakt schot van Enno Goeting kwam de bal voor de voeten van Ian Zevenhoven die de SVV-doelman van dichtbij passeerde; 0-1. Ook na deze goal hield VEP het initiatief en zocht het goed voetballend de aanval. Halverwege de eerste helft was het echter SVV dat het initiatief overnam. Mede door nonchalance aan VEP-zijde kreeg de thuisclub het middenveld in handen en bleek SVV over een prima voetballende ploeg te beschikken. VEP werd teruggedrongen en doelman Arne Ossebaar redde knap met de voet toen een SVV-aanvaller alleen voor hem verscheen. VEP moest alle zeilen bijzetten maar haalde ongeschonden de pauze.

In het begin van de tweede helft leek het duel in tien minuten tijd volledig te kantelen. SVV kwam zeer gemotiveerd uit de kleedkamer, de thuisclub won vrijwel alle duels van een te slap spelend VEP en scoorde in 8 minuten tijd twee maal. Tot tweemaal toe werd de VEP-defensie uitgespeeld en kon de thuisclub van dichtbij scoren al had het bij de 2-1 de hulp nodig van VEP-verdediger Kristiaan van Vliet die de de bal in eigen doel werkte. VEP leek even de weg kwijt en dreigde door de thuisclub onder de voet gelopen te worden maar met het nodige geluk en goed ingrijpen van doelman Arne Ossebaar werd grotere schade voorkomen. Na zo’n 20 minuten in de tweede helft herpakte VEP zich en begon het weer te voetballen. SVV werd, mede door een prima invalbeurt van spits Jeroen van Wegen, onder druk gezet en VEP ging, vooralsnog zonder resultaat, op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kwam het breekpunt in het duel.

Na een snelle uitbraak leek SVV de 3-1 te scoren maar was het Kristaan van Vliet die de bal met de borst van de lijn werkte. In de daaropvolgende aanval werd linksbuiten Daan Walgreen weggestuurd. De aanvaller begon vanaf links aan een prachtige rush, liet de SVV-defensie zijn hielen zien en scoorde fraai de gelijkmaker; 2-2. Het was nu SVV dat even de weg kwijt was en VEP dat bloed rook en voor de overwinning ging. Vijf minuten voor tijd legde Daan Walgreen de bal prima neer voor Marijn Jansen die met links hard uithaalde; 2-3. Toen twee minuten voor tijd Martijn Jansen in het Scheidamse strafschopgebied werd neergelegd en hijzelf de strafschop beheerst benutte was het Schiedamse verzet gebroken; 2-4. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hollemans werd door de VEP-aanhang met gejuich begroet. Een prima competitiebegin van VEP dus dat hopelijk volgende week zondag een vervolg krijgt als Bodegraven op visite komt.