Eerste puntenverlies voor VEP

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Een schande is het gelijkspel zeker niet want tegenstander Excelsior is de amateur- en jeugdafdeling van eredivisieclub Excelsior. Het team van Excelsior waar VEP tegen speelde was een combinatie van 1e en 2e jaars A-junioren aangevuld met een paar geroutineerde spelers en deze heren hoef je natuurlijk geen voetballen meer te leren.

Door het gelijke spel verzuimde VEP wel om de eerste periode te pakken maar dat kan het rechtzetten als het over twee weken een punt haalt bij GLZ Delfshaven in Rotterdam. Zelfs een nederlaag kan VEP de eerste periode opleveren omdat het weliswaar maar drie punten voorstaat op XerxesDZB maar het doelsaldo van VEP, + 17, veel beter is dat dat van Xerxes, + 8. De stand bovenin is nu alsvolgt : 1. VEP 7-19, 2. XerxesDZB 7-16 en 3. VFC 7-15.

Ondanks dat het uiteindelijk 0-0 bleef was er genoeg te genieten voor het weer talrijk aanwezige publiek in een heerlijk najaarszonnetje. Het tempo lag hoog er werd op een zeer acceptabel niveau gevoetbald en de ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. Bij VEP ontbraken in de basis de aanvallers Ian Zevenhoven en Daan Walgreen, maar dat werd door de rest van het team prima opgevangen. Hoewel het veldspel van de gasten iets beter was kreeg VEP de meeste en de beste kansen. In de eerste helft waren de zwart-witten gevaarllijk via een kopbal over in kansrijke positie van Jeroen van Wegen en een kopbal op de lat van aanvoerder Tim Gras. De beste mogelijkheid voor de pauze was voor Frank Rietveld die van dichtbij echter op de voortreffelijke Rotterdamse doelman stuitte. Aan de andere kant was Excelsior dreigend via enkele afstandsschoten en kregen de gasten tien minuten voor rust de beste kans van de middag toen een Rotterdamse aanvaller alleen voor VEP-doelman Arne Ossebaar opdook maar de sluitpost prima reageerde waarna de bal van de lijn kon worden gehaald, 0-0 bij de rust derhalve in een duel dat nog alle kanten op kon.

Na de pauze probeerde VEP om een beslissing te forceren. Onder aanvoering van de sleurende en keihard werkende spits Jeroen van Wegen probeerde VEP de tegenstander onder druk te zetten. De thuisclub moest echter wel oppassen voor de soms gevaarlijke counters van de gasten maar de VEP-verdediging stond goed en gaf weinig weg. Ook in het tweede bedrijf waren de beste kansen dan ook voor VEP. Halverwege de tweede helft kopte Robert van Oostwaard de bal uit een hoekschop van Frank Rietveld op de paal en dezelfde Rietveld kreeg de beste kans van de middag toen hij vanaf enkele meters van het doel de bal voor het inschieten had maar opnieuw de Excelsior-doelman zijn klasse bewees door de inzet te keren. Aan de andere kant kwam Excelsior ook een paar keer gevaarlijk voor het VEP-doel maar een echte afmaker liep er niet bij aan de kant van de Rotterdammers. Het wachten voor VEP was op een bal die eens goed viel maar het was deze middag telkens ‘net niet’  De 0-0 eindstand was dan ook begrijpelijk en uiteindelijk voor beide partijen acceptabel.