Genomineerden Aanmoedingsprijs 2018 bekend

Genomineerden Aanmoedingsprijs 2018 bekend

Woensdagavond 20 februari zal de Cultuurprijs Woerden een nieuwe prijs uitreiken, te weten: de Aanmoedigingsprijs 2018. Dit zal gebeuren in het Rie theater tussen 20.00-21.00 uur, tijdens het Cultuurcafé van Cultuurplatform Woerden. De cheque van € 500,= zal door wethouder George Becht worden uitgereikt aan de, door het bestuur van de Cultuurprijs Woerden benoemde, winnaar.

Het bestuur van de Cultuurprijs Woerden heeft zich in het afgelopen jaar wederom verdiept in de kunst- en cultuurwereld van Woerden, op zoek naar vernieuwend, onderscheidend, aanstormend of anderszins cultureel talent en heeft voor de prijs uiteindelijk drie kanshebbers genomineerd, te weten: Onno Schmitz, The Veins en Sofie de Bruijn. Zij presenteren zich alle drie kort tijdens het Cultuurcafé en horen die avond wie de winnaar is van de Aanmoedigingsprijs.

De Cultuurprijs Woerden mocht eens per twee jaar namens de Gemeente Woerden de Cultuurprijs uitreiken, maar vond dat er in de tussen jaren meer aandacht voor de prijs zou moeten komen, alsook dat het leuk zou zijn om een prijs uit te reiken aan een wellicht iets kleiner, maar niet onbelangrijker, persoon, project of kunstzinnig/cultureel idee. Zo wordt er vanaf dit jaar dus afwisselend het ene jaar de Cultuurprijs en het andere jaar de Aanmoedigingsprijs uitgereikt.

Vanaf 1 maart a.s. mag Woerden weer kandidaten gaan aandragen voor de Cultuurprijs Woerden 2019. Eind 2019/begin 2020 zal deze prijs weer worden uitgereikt aan een, door een jury gekozen, winnaar. Houdt www.cultuurprijswoerden.nl in de gaten voor meer informatie.