Hockeyclub Woerden verliest van AthenA uit Amsterdam

Woerden had hierin lichtelijk de overhand en wist (zonder resultaat) vaker in de cirkel van de tegenstander te komen. hoewel de doelpunten niet vielen ontstond er toch vertrouwen bij de Woerdenaren omdat het veldoverwicht steeds sterker werd. het duurde echter tot de 25e minuut voordat Joerie Verheij de bal via een rebound van de keeper simpel in kon tikken. Met een 1-0 voorsprong en veldoverwicht ging men de rust in. AthenA bleek echter een ervaren ploeg tegen wie nog een lastige tweede helft gespeeld moest worden. Na de rust liep het allemaal net wat minder bij Woerden. Slordigheden slopen in het spel en het tempo ging omlaag. AthenA pikte dit op en zette de Woerdense defensie onder druk. dit zou uiteindelijk leiden tot de gelijkmaker en zelfs een 2-1 achterstand voor Woerden. Beide doelpunten waren makkelijk weggegeven en waren symbolisch voor het slordige en ongeïnspireerde spel in de tweede helft. Na de 2-1 kreeg Woerden nog een kleine opleving wat leidde tot een aantal gevaarlijke situaties voor de goal en en goede mogelijkheden op de 2-2. dit mocht echter niet baten en toen 10 minuten voor tijd de Woerdense defensie opnieuw een makkelijk doelpunt weggaf was het geloof helemaal weg. de wedstrijd werd uitgespeeld en zo leden de Woerdenaren sinds een tijdje weer een nederlaag. Volgende week probeert de Woerdense formatie dit 3-1 verlies weg te spoelen in de derby tegen Nieuwkoop. dit is de laatste wedstrijd voor de winterstop en bij winst gaat Woerden als middenmoter de winter in. Het eerste halfjaar in de tweede klasse mag daarmee als redelijk succesvol worden bestempeld.