Hockeydames verliezen tegen de Koploper

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

De wedstrijd begon met Weesp in de aanval , maar de verdediging van Montfoort stond als een huis en wist met goed verdedigingswerk de aanval van Weesp te ontregelen.
De uitvallen van Montfoort via het sterke middenveld, onder leiding van de zeer sterk spelende Sabrina van Rossum, waren zeer gevaarlijk en Vita Kemp en Lara van Zijl kregen fraaie mogelijkheden om de score te openen. Het afronden van het vorig jaar zo productieve aanval draait dit jaar nog niet op volle toeren en de kansen werden niet benut.
Weesp kreeg in de eerste helft twee strafcorners, die allebei naast geschoten werden en de enige strafcorner van Montfoort ging helaas bij het aangeven al verloren. Terwijl iedereen dacht dat de eerste helft zou worden afgesloten met een 0-0 stand wist Weesp vlak voor rust met de eerste echte kans de score te openen.
Na de rust een zelfde spelbeeld. Weesp meestal in de aanval, maar Montfoort gevaarlijk in de counter – bleef het een spannende en hoogstaande wedstrijd. Het fysiek sterke Weesp wist de voorsprong uit te bouwen door de 2-0 te scoren en kreeg door middel van een strafbal de kans om te scoren te verhogen, maar de strafbal werd afgefloten vanwege onregelmatige handeling van de strafbalneemster van Weesp.
De Montfoortse Hockeydames brachten de spanning in de wedstrijd terug door een aanval via de rechtervleugel opgezet door Vita Kemp, die de bal naar Lara van Zijl transporteerde, die vervolgens de bal doorschoof naar Marjolijn Gomersbach en zo met een mooie afronding de spanning terugbracht.
Hierna kreeg Montfoort nog een kleine kans op de gelijkmaker, maar die ging verloren en toen Weesp uit een onoverzichtelijke situatie 3-1 maakte was de wedstrijd beslist.
Het dappere team van  Montfoort liet ook in deze wedstrijd tegen de koploper blijken een volwaardige derde klasser te zijn en nog menig overwinning te kunnen behalen en die kans krijgt het a.s. zondag in de uitwedstrijd tegen Hoevelaken.