In Memoriam

In Memoriam

Frits Bugter (1943 – 2015)

Frits Bugter (1943 – 2015)

Op zondag 13 september 2015 is op 72-jarige leeftijd Woerdenaar Frits Bugter overleden.

Bugter was in Woerden bekend bij een groot publiek. Dit kwam door zijn sociale betrokkenheid, interesse voor toneel, muziek en cultuur en zijn rol in de Woerdense media. In columns stak hij zijn mening, visie en scherpe analyses niet onder stoelen of banken. En bij bijeenkomsten deed hij net dat ene stapje naar voren, om met zijn markante en charmante werkwijze zaken voor elkaar te krijgen, met als doel Woerden en zijn projecten net dat beetje mooier te maken.  

Bekendheid kreeg Bugter door zelf de spreekwoordelijke podia te beklimmen. Hij figureerde in enkele TV commercials, waaronder een voor een bekend koffie merk. Zelf speelde hij toneel bij toneelgroep De Realiteit en zijn liefde voor (klassieke) muziek kreeg uiting door het zingen in een operagezelschap en een cabaretgroep.

 
Frits bugter in het midden van de foto knielend op de grond.

Een van de muzikale kindjes van Frits Bugter was Opera Viva

 

Bugter was als acteur betrokken bij de opening van het Woerdense Arsenaal in 1979. Op internet staat nog een video waarin Bugter vol passie opgaat in zijn rol.

Als voorzitter van de Historische Spelen Woerden liet hij als een van de initiators en drijvende krachten de historie van Woerden tot leven komen. Veel Woerdenaren werkten mee aan dit project. Mede door zijn enthousiasme en onuitputtende uithoudingsvermogen om de historische spelen tot een hoogtepunt te brengen. Dit lukte in 2011, toen de spelen de Cultuurprijs Woerden toebedeeld kregen.

Bugter was in de politiek een graag geziene gast. Hoewel degene die geraakt werden door de pen altijd een vileine opmerking, reactie of correctie moesten geven aan de Woerdense columnist. De columns van Bugter sierden wekelijks de Woerdense Courant en later publiceerde hij columns op Woerden.TV. Op RPL FM verreikte hij in de afgelopen jaren menig uitzending met columns en introduceerde hij diverse gasten door zelfgemaakte limericks.

Frits Bugter overleed in zijn woonplaats Woerden en werd 72 jaar.

Geef een reactie