Kampioen SDO promoveert naar Overgangsklasse

Met de vele meegereisde supporters en in een heerlijk zonnetje startte de OVM-brigade deze wedstrijd zonder de geblesseerde aanvoerster Sabrina Kooijman die na een ongeluk glas in haar hand had en daaraan geopereerd was. Zij werd vervangen door Manouk Kortman die tijdens deze kampioenswedstrijd debuteerde in de basisacht van de hoofdmacht van SDO. Er werd scherp gestart en de eerste goal viel in de eerste aanval uit handen van Dico Beijeman; kort daarop maakte Manouk Kortman van onder de korf de 0-2. Ook het andere vak startte scherp toen het eerste schot van Hilbert van Koerten door de korf heen vloog. De thuisploeg deed wat terug door gelijk daarna de 1-3 te scoren.  Via 1-4 en 2-4 nam aanvoerder Mark Meijers de ploeg aan de hand door 2-5 binnen te schieten, hierdoor leek een gaatje geslagen en stond SDO er binnen tien minuten goed voor. Menigeen dacht en hoopte hierdoor mogelijk dat SDO een makkelijke middag tegemoet zou gaan om het kampioenschap binnen te halen.

Maassluis had echter andere plannen en knokte zich terug in de wedstrijd. Dat Maassluis zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank liet leiden bleek letterlijk toen bij het uitbrengen van de bal een speler van Maassluis Hilbert van Koerten trapte nadat deze hem een duw gaf. De arbiter van de middag die zeer consistent floot riep hiervoor beide spelers bij zich; echter toen de eerstvolgende bal bij de lijn werd binnengebracht in handen van Hilbert van Koerten dacht dezelfde speler nog wel even haasje over te kunnen spelen en sprong bovenop van Koerten. Dico Beijeman wilde hier iets over zeggen maar dit leverde hem een kaart van de arbiter op in de ongewenste kleur geel die de bewuste speler van Maassluis uiteraard ook te zien kreeg en hier mogelijk goed mee weg kwam. Desalniettemin kwam Maassluis dusdanig terug in de wedstrijd dat zij voor rust gelijk maakten tot 8-8 en zelfs kort voor rust een eerste voorsprong pakte. SDO zou in deze wedstrijd genoeg hebben aan een punt maar ging rusten met een 9-8 achterstand.

Trainer Jan van Essen benadrukte het team de goede kansen te pakken, want het inzakkende Maassluis pakte veel ballen rond de korf weg. Tevens zei de succesvolle coach dat Maassluis niet snel twintig doelpunten zal maken en dat SDO daar zeker wel toe in staat moest zijn. Met dat besef stapte SDO het veld in en bracht de wijze woorden van de trainer snel in praktijk door een doelpunt van Alwin Smit gelijk na de pauze. Ook Naduah Breedijk pikte haar doelpuntjes mee door ook in de tweede helft van afstand mee te scoren. Zodoende wist SDO uit te lopen zoals het in de beginfase van de eerste helft  ook al deed, mede door doelpunten van Smit en Meijers. Ook nu probeerde de thuisploeg te repareren, maar dit liet SDO geen tweede keer gebeuren; het verzet van Maassluis was gebroken. SDO had een prettige 12-16 voorsprong te pakken met nog een kwartier speeltijd op de klok. Helaas viel in dat deel van de wedstrijd Naduah Breedijk geblesseerd uit toen bij een doorloopbal van haar opponente de speler van Maassluis die de bal aangaf, in haar baan stapte waardoor zij een flinke klap op haar heup kreeg. Devon Benschop kwam binnen de lijnen en verving haar prima in het laatste deel van de wedstrijd. SDO speelde vakkundig de wedstrijd uit door wat langer aan te vallen en zodoende de voorsprong te benutten en de betere kansen te zoeken. Smit liet zien dat hij de tweede helft de korf goed gevonden had door einduitslag op 14-20 bepalen. SDO had tevens laten zien dat de woorden van de trainer terecht waren door Maassluis de tweede helft op vijf treffers te houden.

Met deze overwinning  was het binnenhalen van het langverwachte kampioenschap en rechtstreekse promotie naar de Overgangsklasse gerealiseerd. Zodoende kan SDO terugkijken op een fantastisch  en ook uniek seizoen waarin zowel kampioenschap op het veld en in de zaal werden behaald; SDO pakte nooit eerder ‘de dubbel’. Ook trainer Jan van Essen kan in zijn nopjes zijn, van de vier competities als trainer bij SDO die hij tot nu toe aan het roer stond werd er drie keer het kampioenschap binnengehaald. Alle reden om volgend seizoen weer enthousiast voor de groep te staan en het team op topniveau te houden in de overgangsklasse veld en vooral de zaalhoofdklasse.