Laatste klassementswedstrijd levert geen verrassingen op

Laatste klassementswedstrijd levert geen verrassingen op

Woensdagavond vond in de Vlist de laatste polsstokverspring wedstrijd plaats die meetelde voor het De Samenwerking-Klassement. Dit was de laatste kans voor springers om zich naar een plek op het Hollands Kampioenschap te springen, welke zaterdag plaats zal vinden in Vlist.

De winnaars van het klassement zijn senior Jaco de Groot (Woerden), dame Dymphie Baas (Oudewater), junior Richard van Bemmel (Utrecht), bij de jongens Reinier Overbeek (Benschop) en Demi Groothedde (Jaarsveld) was het sterkste meisje. Dit zijn dan ook de favorieten voor het Hollands Kampioenschap.

Bij de junioren zijn er kansen voor andere springers. Richard van Bemmel blesseerde zich namelijk  vorige week, waardoor de weg nu open ligt voor de rest van de junioren. Dit belooft een spannende strijd te worden. Bij de dames is Wendy Helmes (IJsselstein) de laatste weken goed in vorm. Zij lijkt dan ook een belangrijke concurrent voor Dymphie Baas in de damescategorie. Bij de senioren is Jaco de Groot topfavoriet, maar Wouter van Midden heeft het thuisvoordeel. Het kan dus alle kanten op gaan tijdens het kampioenschap aanstaande zaterdag.

Na het Hollands Kampioenschap zullen springers zich via de Nationale Competitie met een nieuw klassement moeten kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap. In deze korte landelijke selectiereeks van 4 wedstrijden treffen alle nationale toppers elkaar in de aanloop naar het NK, welke op 1 september versprongen zal worden in Bergum. In het nieuwe klassement kunnen springers 4 afstanden neerzetten, welke aangevuld wordt met de gemiddelde afstand van een springer in het De samenwerking-Klassement.

Aankomende zaterdag zal op de Vlisterschansen om 14.00 uur worden gestart met het Hollands Kampioenschap, een van de belangrijkste titels uit het polsstokverspring seizoen.