Maximale winst voor dames VTC Woerden

In de eerste set werd begonnen met: Marleen, Karlijn, Femke, Lisette, Celina en Tess. VTC Woerden kwam de eerste set moeizaam op gang. Doordat de scherpte binnen de lijnen niet optimaal was, liep het gelijk op. Op 13-15 nam de coach Marjon Hackmann een time-out. De boodschap was vrij duidelijk: scherpte en meer enthousiasme. Vervolgens bleef het gelijk oplopen. Na een tweede time-out van Marjon trok VTC Woerden aan het langste eind. De set eindigde in 26-24.

In de tweede set kwam VTC Woerden met 5-2 voor dankzij een mooie serveserie van Femke van Leeuwen. Na enige slordige foutjes kwam Compaen echter gevaarlijk dichtbij. Toch werd de voorsprong behouden. Na een killblok van Tess  Tournier(22-21) en fouten aan de kant van Compaen werd de set afgesloten met 25-22 in het voordeel van Woerden.

Een 2-0 voorsprong en de lijn doorzetten is vaak lastig. VTC Woerden moest scherp blijven en niet inzakken. Dit was ook de boodschap van de kant. Na een voorsprong met 10-6 kwam Compaen weer dichtbij (12-11). Een mooie pass van Daisy de Kwaadsteniet en een harde bal van Femke van Leeuwen leidde tot 17-15. VTC Woerden kon deze voorsprong wel vasthouden. De tegenstander paste nog een wissel toe, tegen het einde van de set. Dit weerhield VTC Woerden echter niet van de setwinst. 25-22.

De 4e set werd begonnen met een ander 6-tal. Lucy van Keulen verving Tess Tournier op het midden. Na een 7-4 voorsprong nam Compaen een time-out. Ondanks de wisselvallige pass bleef VTC Woerden voor op Compaen (13-9). Jantien Bos werd erin gewisseld voor Celina Kemkes en Miranda Overbeek verving Marleen van Zelderen. VTC Woerden kreeg vleugels. Dankzij een mooie serveserie van Jantien Bos, werd het gat groter en groter (20-13). De laatste set werd door VTC Woerden gewonnen met 25-14. Eindstand: 4-0!

Kortom, een moeizame, maar wel maximaal gewonnen wedstrijd. VTC Woerden neemt weer 5 punten mee.  Volgende week spelen de dames om 15:45 uur thuis tegen VV Utrecht.