Meiden SCH44 Mb1 naar beker finale KNVB

MC2 begon strijdig aan de wedstrijd maar mede door de vele geblesseerde speelsters konden waren de meiden een maatje te klein voor Buitenboys MC1. Ondanks het creëren van vele kansen kwam MC2 niet tot scoren en moesten zij het onderspit delven tegen het zeer goed spelende Buitenboys. Verdiend gewonnen gingen de Amsterdamse meiden met een 0-4 overwinning op zak door naar de finale.

Toch een zeer goede prestatie van MC2 om de halve finale te bereiken, top meiden ! Bij MB1 ging het er heel anders aan toe. Onze meiden moesten naar Amstelveen tegen Amstelveen Heemraad MB1. Al toen zij het veld op kwamen wisten we dat het een zware dobber zou worden. Het elftal van Amstelveen bestond over het algemeen uit 2e jaars B speelsters en drie dispensatie speelsters uit de A.

Daar stonden wij dan, stijf van de zenuwen en allemaal 1e jaars B en 3 meisjes die eigenlijk in de MC thuishoren. Na de intensieve warming up, dank je Erwin Luiten, begonnen de meiden aan de wedstrijd. De eerste 15 minuten ging zeer gelijkwaardig op maar al gauw liet SCH’44 zien waarom zij in de eerste klasse thuishoren. Na balverlies direct terug, linies kort op elkaar en buitenspelers naar binnen knijpend. Zeer compact werd er gevoetbald en voor Amstelveen nauwelijks doorheen te komen.

Demi kwam alleen voor de keeper en kreeg een uitstekende kans om te scoren maar schoot tegen de uitstekende keepster van Amstelveen aan. Meerdere kansen volgden maar werden niet benut. Zoals altijd zal je dan zien dat ondanks het overwicht de tegenpartij scoort. Ook zo hier. Na het een corner van Amstelveen wisten zij in een rommelig strafschopgebied te scoren, 1-0 Amstelveen. Hierna ging SCH’44 op dezelfde voet verder als zij begonnen waren, goed positiespel en direct omschakelen bij zowel balverovering als balverlies.

Dit werd beloond door een schitterend doelpunt van Michelle Versteeg waarna we de rust in gingen met een 1-1 stand. Ook in de tweede helft had SCH’44 het betere spel maar weer kwamen we achter. De mouwen werden opgestroopt en een tandje werd bij gezet. Amstelveen kwam nauwelijks meer op de helft van SCH’44. Na een splijtende pass door het midden gingen Demi en de keepster van Amstelveen samen voor de bal. Demi ging vol voor de winst waarna de keepster bleef liggen en Michelle haar tweede doelpunt kon maken. Gelukkig kon de keepster daarna wel weer verder, dat dan weer wel. Demi had haar dag niet. Normaal schiet zij de ballen uit alle hoeken het doel in maar 5 keer stond zij alleen voor de keepster en wist zij niet te scoren.

Een traan bengelde over haar wangen, geef niet Demi in de finale maak jij de winnende ;-)) Eindstand 2-2, dus penalty’s. Na ons lesje geleerd te hebben in de finale van de Girls Cup tegen de Duitsers hadden wij nu wel geoefend. De 5 geselecteerde dames, Michelle Versteeg, Eva, Dominique, Esmee, Lara wisten allen hun penalty te benutten en Amstelveen mistte er 1 waardoor SCH’44 uiteindelijk de wedstrijd met 5-3 won. En laten nou de meisjes zijn die als eerste de KNVB beker naar SCH’44 brengen. Wie had dat 4 jaar geleden durven dromen  Gefeliciteerd meiden en breng die beker met de grote oren naar Harmelen.