Moeizame zege voor VEP.

VEP heeft na de winst van vorige week de opgaande lijn weer te pakken maar helaas voor het talrijk aanwezige publiek was het spel van het team van trainer Edwin de Bruin gisteren onder de maat. Ondanks het matige spel kreeg VEP voldoende kansen om een grotere uitslag neer te zetten maar omdat het naliet de kansen te benutten bleef het tot het einde van de wedstrijd spannend. Ook had de thuisclub scheidsrechter de Jong niet mee want in de tweede helft claimde VEP tot tweemaal toe terecht een penalty maar liet de leidsman, die van veel te ver af floot, gewoon doorspelen. Aan de andre kant mocht VEP niet mopperen toen de scheidsrechter in de slotfase ook liet doorspelen toen Jeffrey van Kleef in eigen strafschopgebied hands maakte.

Het begin van het duel was aftastend al had het technisch sterke GLZ wel het middenveld in handen. Het was echter VEP dat na tien minuten spelen al op voorsprong kwam. Ian Zevenhoven mocht van net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen,de bal werd van richting veranderd waarna de uitstekende GLZ-doelman kansloos was; 1-0. GLZ was er geenszins van onder de indruk en nam het initiatief. De gasten wisten elkaar goed te vinden, combineerden tot aan het strafschopgebied ook goed maar misten wel een afmaker. VEP was wat dat betreft veel effectiever. Na een half uur spelen schoot Martijn Jansen na een goede actie de bal op de paal waarna Daan Walgreen in de rebound toesloeg; 2-0. VEP stond nog na te genieten van de comfortabele voorsprong toen GLZ in de zelfde minuut wat terug deed. Na een snelle aanval van de Rotterdammers kon doelman Arne Ossebaar de bal in eerste instantie nog stoppen maar was hij in de rebound het antwoord schuldig; 2-1. GLZ rook dat er meer in zat en maakte het VEP knap moeilijk, gescoord werd er echter niet meer voor de pauze.

Direct na de thee had VEP zijn eerste strafschop moeten krijgen toen de doorgebroken Ian Zevenhoven binnen het strafschopgebied werd vastgehouden en zijn inzet daardoor naast ging. Scheidsrechter de Jong zag het van verre aan en liet gewoon doorspelen. Daarna werd het duel er niet beter op want zowel VEP als GLZ grossierden in balverlies. Toch kreeg VEP prima kansen via Enno Goeting, Ian Zevenhoven en Daan Walgreen maar stond het vizier niet op scherp. Halverwege de tweede helft claimde VEP voor de tweede maal terecht een strafschop toen Martijn Jansen in het Rotterdamse strafschopgebied gemangeld werd maar weer liet de leidsman doodleuk verder spelen. Nadat Kristiaan van Vliet na een goede actie de bal net over schoot was het in de slotfase GLZ dat VEP onder druk zette. De gasten kregen een aantal hoekschoppen en vrije trappen maar wisten daaruit niet echt gevaarlijk te worden. Vijf munuten voor tijd clamde GLZ een strafschop na hands van Jeffrey van Kleef maar ook in dit geval liet de scheidsrechter gewoon doorspelen, het bleef bij 2-1.

Verrassend in de afdeling van VEP was de 1-4 nederlaag van koploper XerxesDZB tegen VFC waardoor het verschil tussen deze twee ploegen met nog zes duels te gaan 7 punten is in het voordeel van Xerxes.

VEP gaat aanstaande zondag 1 april ( geen geintje ) op bezoek bij buur ESTO in Bodegraven, het duel op kunstgras vangt aan om 14.00 uur.