Montfoort laat kans op stunt liggen tegen GVVV

Het begin van de eerste helft stond vooral in het teken van elkaar aftasten. Al direct werd duidelijk, dat de Veenendaalse ploeg niet echt in goede doen was en de thuisploeg hield zich dan ook vrij gemakkelijk staande. Sterker nog, naarmate de wedstrijd vorderde was het de thuisploeg, dat het meeste aanspraak kon maken op een voorsprong.

In de 28e minuut was Mitchel Bottenheft er wel heel dichtbij, toen hij vrij voor de keeper van GVVV verscheen. Zijn inzet ging echter rakelings voorlangs.

In de 45e minuut werd de “Orange Machine “dan toch beloond, toen Nick van Luinen de score opende. De ploeg kon er echter slechts kort van genieten, want in de 55e minuut zag scheidsrechter Wijma een overtreding binnen de 16 meter en wees onverbiddelijk naar de stip. Protesten hielpen niet en het was Dennis van Meegdenburg, die beide ploegen op gelijke hoogte bracht.

Nauwelijks nog van de schrik bekomen was het 2 minuten later opnieuw raak en ditmaal was het Simon de Brouwer, die zijn ploeg op een 1-2 voorsprong bracht.

Montfoort had nog ruim de tijd om langszij te komen, maar het geluk was niet aan de kant van Montfoort. Hoewel GVVV duidelijk niet in goede doen was, slaagde Montfoort er niet in een bres te slaan in de Veenendaalse verdediging.

Door dit verlies en de verrassende overwinning van SVZW op Spakenburg lijkt het touwtje voor Montfoort steeds dunner te worden. Daarbij komt ook, dat in de aankomende wedstrijd trainer Marinus Dijkhuizen opnieuw 2 spelers moet missen vanwege een schorsing. Hopelijk is Safak Tuna op tijd terug om de gelederen weer te versterken, anders ziet het er wel erg somber uit.

Onder het motto hoop doet leven zal Montfoort zich zeker niet zonder slag of stoot overgeven.

Aankomende zaterdag moet Montfoort aantreden tegen de nummer 10 van de competitie, Excelsior’31 uit Rijssen . Deze ploeg speelt een wisselvallige competitie en ondanks het ontbreken van enkele bepalende spelers hoeft Montfoort zich in het geheel niet kansloos te achten. Naast Safak Tuna is namelijk ook Gerben Drost weer beschikbaar en zal Bilal Laoikili, die afgelopen zaterdag geblesseerd uitviel weer zijn plekje in de basis innemen. Kortom er is nog hoop. De wedstrijd in Rijssen begint om 14.30 uur

Bron: Website VV Montfoort