Montfoort lijdt dubbel verlies tegen Katwijk

Bij Montfoort ontbrak nog Erwin v.d. Klis. Daartegenover staat, dat de terugkeer van Gerben Drost aanstaande is en ook Yorno Vork voorzichtig de training gaat hervatten.
Vanaf de eerste minuut had de thuisploeg een veldoverwicht, dat in de 10e minuut een kans opleverde voor Katwijk. Het was echter Johan Verkerk, die redding wist te brengen. In de minuten die daarop volgden leek voorzichtigheid troef en verzandde de wedstrijd tot een gezapig partijtje.
Dat duurde tot de 43e minuut, toen Jeffrey Jongeneelen Johan Verkerk kansloos liet en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Montfoort moest hierdoor zijn verdedigende linies verlaten en binnen 2 minuten waren beide ploegen alweer op gelijke hoogte door een doelpunt van verdediger Mike van Oostrom.
Het begin van de 2e helft was min of meer bepalend voor het eindresultaat. Aanvoerder Jeroen de Vlieger, die ook al in de eerste helft handelend op moest treden en tegen geel aanliep, werd na een overtreding even buiten de 16 meter opnieuw op geel getrakteerd en moest het veld verlaten. Even daarvoor had Mike van Oostrom de wedstrijd een heel ander gezicht kunnen geven, toen hij vrij voor keeper Atam Koroglu kwam. Zijn inzet miste de kracht.
Het missen van de Vlieger was natuurlijk een enorme aderlating en al in de 58e minuut maakte Martin van Euwijk daar dankbaar gebruik van en zette zijn ploeg op een 2-1 voorsprong.

Montfoort kwam niet meer onder de druk vandaan en in het laatste kwartier werd Montfoort min of meer overlopen via doelpunten van Marcel Huisman, Jeffrey Jongeneelen en 2x Bob de Koning.

Zoals al eerder vermeld moet trainer Marinus Dijkhuizen aanvoerder de Vlieger de komende 2 wedstrijden missen en dat juist met een zware reeks voor de boeg. Toch bleef ook na zaterdag de concurrentie in zicht en zit het venijn vooral in de staart van de competitie.

De komende zaterdag is GVVV te gast en ook daar mag Montfoort zich weinig illusies maken. Toch zal Montfoort zich niet zonder slag of stoot overgeven en strijden voor iedere meter. De wedstrijd begint om 14.30 uur