Noordenveld niet opgewassen tegen SDO

Noordenveld nam de eerste voorsprong door te scoren vanaf de strafworpstip. Dit bleek achteraf de enige voorsprong te zijn die Noordenveld in de wedstrijd heeft gehad. SDO antwoordde door een afstandschot van Brenda Knijff, 1-1. Vervolgens kon SDO goede verdedigende druk geven, waaronder prachtige blokken, wat leidde tot vermaak bij de supporters. Aanvallend werd niet altijd verzorgd korfbal gespeeld, ook al doordat Noordenveld consequent achter verdedigde. Toch kon SDO een gaatje slaan van drie punten. Positief punt dit seizoen is dat SDO over meerdere schijven ontzettend gevaarlijk kan zijn en dat was ook nu het geval. De rust werd ingegaan met een 11-9 voorsprong.

Na rust liet SDO gelijk zien wie de baas was in het veld. De verdedigende kwaliteiten van SDO, kwamen nu ook in aanvallend opzicht uit de verf. SDO nam al snel een ruime voorsprong van vijf doelpunten, ondanks dat Noordenveld stug bleef achterverdedigen. Waarschijnlijk vonden ze dit de beste tactiek om het scorend vermogen van SDO af te stoppen, maar SDO wist daar zeer goed mee om te gaan. Vooral Dico Beijeman en Hilbert van Koerten speelden een sterke 2e helft. Er werd weer ‘ouderwets’ gemakkelijk gescoord door SDO. Noordenveld liet SDO haar gang gaan en maakte er geen echte wedstrijd meer van. Die was al lang gespeeld doordat de verdedigende tactiek van de ploeg verkeerd uitpakte en die ook de wedstrijd voor het publiek niet echt aantrekkeljjk maakte om te zien. Uiteindelijk stond er een meer dan verdiende score van 27-17 op het scorebord.

SDO heeft nu samen met Nieuwerkerk de leiding gepakt en een gaatje van twee punten met de rest gemaakt. Veel zegt dit nog niet aan het begin van het zaalseizoen, maar als promovendus mag je absoluut niet ontevreden zijn met deze start. Volgende week speelt SDO uit in Drachten tegen Drachten van der Wiel, de eerste van drie verre uitwedstrijden.