Nuttige overwinning houdt SDO in de titelrace

Het begin van de wedstrijd beloofde iets goeds. Beide ploegen stonden op  scherp en iedere aanval leverde een doelpunt op zodat de stand kort na het begin al op 3 – 3 stond., met doelpunten van Hilbert van Koerten en Alwin Smit. Daarna liep Drachten uit naar 3 –  5 en was de toon gezet: Drachten was niet gekomen om de punten in Kamerik te laten. De 4 – 5 werd door Hilbert van Koerten gemaakt, waarna het antwoord niet lang op zich liet wachten, Drachten liep weg naar 4 – 7, waarna de ploegen weer om en om te scoren kwamen. Nienke Donselaar, Edo en Alwin Smit brachten de stand op 7 – 9. In deze fase werd het duidelijk dat de verdedigende taken van SDO beter op gepakt werden waardoor Drachten minder snel tot scoren kwam. De aansluiter werd gemaakt door Dico Beijman 8 – 9. Nog één keer konden de bezoekers uitlopen naar 8 – 10. Vlak voor de rust zetten de Kamerikkers de wedstrijd naar hun hand door doelpunten van Nienke Donselaar, Edo Smit en Naduah Breedijk, waardoor de ruststand 11 – 10 in het voordeel van SDO was. Drachten-aanvoerder Gaele Tadema moest vlak voor de rust naar de kant met een blessure en dat kwam SDO goed uit.

Na de rust kwam SDO goed uit de startblokken door doelpunten van Dico Beijeman, Edo en Alwin Smit zodat de stand binnen 3 minuten op 14 – 10 gebracht werd. Via een doelpunt van Drachten en één van Hilbert van Koerten werd het 15 – 11. Dracten leek verslagen, maar ook nu weer werd duidelijk dat de bezoekers een goede ploeg hebben en van ophouden niet wilden weten, want zij brachten de stand op 15 – 13, waardoor het weer een wedstrijd leek te worden. Via een tussensprint van SDO, 2 x Dico Beijenman, 2 x Alwin Smit en Hilbert van Koerten werd de stand op 20 – 15 gebracht. Via 20 – 16 en een doelpunt van Naduah Breedijk werd het 21 – 16 en was de wedstrijd gekanteld. Drachten gaf het op en haalde de al geblesseerd ingevallen Arnold van der Kooij, zekerheidshalve uit de wedstrijd, waardoor de bezoekers met een speler minder verder moesten. Hiermee was de wedstrijd geen wedstrijd meer en speelde SDO op zijn gemak de tijd vol en mochten Jelmer Beijeman en Bouke van Koerten hun minuten in het vlaggenschip maken. Zij scoorden beiden hun doelpuntje meer en door onder anderen het derde doelpunt van Nienke van Koerten en twee scores van Mendy van der Vliet, werd de eindstand bepaald op 27 – 17. Aangezien ook  Nieuwerkerk zijn wedstrijd wist te winnen door in eigen huis hekkesluiter Meervogels met de nodige moeite met 21-17 te verslaan, blijft het spannend in de race om de titel.

A.s. zaterdag speelt SDO om 19.45 uur de belangrijke uitwedstrijd tegen Victum/IGCN.
De Houtenaren zijn thuis nog ongeslagen, dus het word daar bepaald geen makkelijke wedstrijd. De steun van vele supporters is meer dan welkom!