Prima herstel van VEP

In een open en aantrekkelijk duel versloeg VEP de talenten van Excelsior Rotterdam met 0-2. Na twee nederlagen op rij herstelde het team van trainer Edwin de Bruin zich daarmee prima. Het was niet alleen de overwinning maar ook het spel van de zwart-witten dat weer hoop geeft voor de toekomst. De organisatie was goed, VEP zat er kort op, gaf weinig weg en scoorde op de juiste momenten. Ook dat scoren was belangrijk want VEP stond al twee duels ‘droog’. Omdat ook tegenstander Excelsior over een talentvolle ploeg beschikt werd het een leuke wedstrijd om naar te kijken met twee teams die voor de winst gingen.

Na een wat aftastend begin op het kunstgras naast stadion Woudestein in Rotterdam kwamen beide teams wat meer los en golfde het spel op en neer. Na twintig minuten was het VEP dat de wedstrijd open brak. Spits Jeroen van Wegen speelde zich op rechts goed vrij en gaf een voorzet op maat die door collega spits Ian Zevenhoven op de juiste waarde werd geschat; 0-1. Excelsior ging daarna wat meer drukken. Het veldspel van de Rotterdammrs zag er ook prima uit maar de talenten dreven het combineren vaak te ver door waardoor er weinig echte kansen ontstonden. Als de thuisclub al gevaarlijk werd was het door enkele slordigheden achterin bij VEP maar dan stond doelman Arne Ossebaar op zijn post. In het verloop van de eerste helft was VEP nog dreigend via Martijn Jansen en Daan Walgreen en probeerde Excelsior het met een paar pogingen van afstand maar gescoord werd er niet meer voor de pauze.

VEP moest na de pauze verder zonder ‘motor’  Enno Goeting en na tien minuten in de tweede helft viel ook Jeffrey van Kleef nog eens uit. Hun vervangers Sebastiaan Krieger en Allan Marcus vielen echter prima in waardoor dit verder geen negatieve gevolgen voor VEP had. Wel was Excelsior zeker in het begin van de tweede helft het meest in de aanval en ontstonden er enkele hachelijke momenten voor het VEP-doel. VEP bleef echter overeind en kwam er in het verloop van de tweede helft ook wat vaker uit. Tien minuten voor tijd werd het duel beslist. Jeroen van Wegen kopte de bal door op Daan Walgreen die de uitgelopen Rotterdamse-doelman met een bekeken lob passeerde; 0-2. De wedstrijd was daarmee gespeeld en VEP werd nog eenmaal dreigend toen Tim Gras de bal uit een voorzet van Daan Walgreen tegen de lat kopte. Aan de andere kant was het Excelsior dat in de laatste minuut van het duel ook nog de lat raakte. Het bleef echter bij 0-2 en dat bracht eindelijk de lach terug op het gezicht van spelers en aanhang, hiermee kan VEP verder.

Aanstaande zondag 25 maart ontvangt VEP op Sportpark Cromwijck het Rotterdamse GLZ Delfshaven, aanvang van het duel 14.00 uur