S c Woerden verliest met 1-2

Woerden begon met de 35-jarige Jacco Baelde onder de lat die de geschorste Giordano v.d. Pol verving. Vredenburch had in het eerste half uur het veldoverwicht maar verzuimde te scoren. Het duurde tot de 18 minuut voordat Woerden serieus bij het doel van Vredenburch kwam. Een voorzet vanaf de linkerkant kon door Grivo Biya net niet ingekopt worden. Na een half uur was het Nils Peters die de thuisploeg op voorsprong bracht. Een zogenaam schwalbe van Biya betekende een gele kaart terwijl Woerden toch echt dacht dat het een strafschop zou krijgen.

Na de rust speelde Woerden een beduidend betere wedstrijd dan voor de rust. Kafél Voorn brak op rechts door en leverde een prima voorzet af die door Biya die met zijn hoofd de 2-0 had moeten maken. Na 7 minuten kreeg Woerden een strafschop en moest Vredenburch met 10 man verder. Joey van Bemmel schoot de penalty echter op de linkerpaal en dramatisch genoeg scoorde Vredenburch direkt daarop de gelijkmaker.

Woerden bepaalde de wedstrijd en creeerde diverse kansen. Men bleef echter tot ver in het strafschopgebied combineren en verzuimde om te schieten of het kreeg nauwelijks ruimte om te vuren. Vanaf de 70e minuut moest keeper Jacco Baelde al zijn talent aanboren om niet de 1-2 tegen te krijgen. Hij zag een spits op zich afkomen welke de bal rakelings naast tikte en moest even later katachtig reageren op een schot. In de 75e minuut kwam Vredenburch toch op voorsprong. Een poeier vanaf de 16 meter lijn verdween in de linkerbovenhoek. Woerden probeerde nog de gelijkmaker te forceren maar het geloof verdween langszaam. In de slotfase moest Grivo Biya na zijn 2e gele kaart het veld verlaten.

Door het verlies nemen de zorgen voor Woerden weer toe. Omdat Alphen en UDO niet tot winst kwamen had Woerden een goede slag kunnen slaan. Woerden incasseerde 5 gele kaarten waarvan er dus 2 voor Biya waren. Hij is voor de komende 2 wedstrijden geschorst. Ook Mitchell Vanenburg stond op scherp en is nu ook voor het komende weekend geschorst.

Aanstaande maandag, 2e Paasdag, speelt Woerden op eigen veld tegen streekgenoot Nieuwkoop.