S.C. Woerden wint met 5-3

S.C. Woerden  wint met 5-3

Na het erbarmelijke slechte oefenduel tegen DHSC leek het voor Woerden opnieuw een moeilijke zondagmiddag te worden. Op de waslijst van afwezigen konden vanwege blessures Sander Tervoort en keeper Giordano v.d. Pol toegevoegd worden. Daar tegenover stond de terugkeer van Joey van Bemmel, Joey van Hanegem en Bart Holleman die overigens al weken niet heeft gespeeld. De eerste 2 begonnen in de basis.

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Toen Woerden na 17 minuten al op een 0-2 achterstand stond leek een debacle in de maak. Nog voor de rust was het echter Ivo Roest die de aansluitingstreffer maakte. Na 53 minuten maakte Serginho Lens vanuit een strafschop de gelijkmaker. Toen vlak daarna Delft vanuit een strafschop weer op voorsprong kwam leek Woerden opnieuw het onderspit te gaan delven. Woerden richtte zich als één man op en aan de hand van uitblinker Roest kwam Woerden eerst op gelijke hoogte (Roest maakte een klustbal) en was het Joey van Bemmel die in het laatste kwartier 2x scoorde waardoor het 5-3 werd.

Ivo Roest was dus de grote man. Vorig seizoen was hij nog aktief in de A jeugd en nu stond hij voor het eerst in de basis. Met twee goals en één assist was hij dé grote man. Ook de strafschop die Woerden kreeg was een overtreding tegen hem. Ook kwa werklust was hij een voorbeeld voor de ploeg.

In de afdeling van Woerden boekten Delft en Nieuwkoop opnieuw een overwinning. Olympia en RKDEO verloren voor het eerst. Naast Woerden boekte ook HMSH haar eerste overwinning.

DONK, dat nog geen punt pakte, lijkt de goede weg ingeslagen. Het speelde een verdienstelijke partij tegen koploper Delft.

Woerden gaat zondag naar datzelfde DONK. De club uit Gouda staat er om bekend dat het veel kan scoren maar dat het achterin ook veel goals tegen krijgt. De historie heeft geleerd dat Woerden tegen DONK altijd succesvol is geweest.

Voor het 2e en A1 zijn het zware tijden. Beiden verloren en staan op de degradatieplaatsen. Het 2e verloor met 0-4 van degradatiekandiaat Groeneweg en A1 verloor bij Zwervers.