Sc Woerden verliest van koploper Gouda

Een mooi affiche was het op voorhand. De koploper Gouda op bezoek bij het nog ongeslagen Woerden. Dit beeld uit de stand van de competitie was ook terug te zien in de beginfase van de wedstrijd. Beide teams deden weinig voor elkaar onder.

Na wat mogelijkheden over en weer werd Woerden later in de eerste helft de sterkere partij. Uiteindelijk resulteerde dit in 1-0 voorsprong op slag van rust. Woerden wist een cornerbal van Gouda goed te verdedigen en via de snelle uitbraak die daar op volgde te scoren. Eddy Vorm maakte het doelpunt .

Het niveauverschil van beide ploegen bleef ook in de tweede helft gering. Gouda ging op zoek naar de gelijkmaker. Hun technische spel zorgde voor gevaar voor de Woerdense goal. Maar Woerden kreeg ook de mogelijkheden om de 2-0 te maken.

Uiteindelijk was het toch Gouda die in de 70eminuut de stand gelijkmaakte. Het was de ingevallen Aziz el Bouazzati die van net buiten het 16 meter gebied vrij en onhoudbaar binnen kon schieten. Woerden kreeg vervolgens weer de kansen om op voorsprong te komen. Terwijl Gouda ook op zoek ging naar de winst. In de 77eminuut waren het zowel Eddy Vorm als Serginho Lens die het niet voor elkaar kregen de grootste mogelijkheid van Woerden in de 2e helft te verzilveren.

Gouda werd richting het einde van de wedstrijd de sterkere partij. En uiteindelijk was dat ook de inleiding van het eerste verlies voor Woerden in deze competitie. In de 86eminuut was het wederom El Bouazzati die zijn tweede van de middag kon maken en daarmee de winst voor Gouda binnensleepte.