SDO moeiteloos langs Victum/IGCN

SDO startte deze wedstrijd met Mark Meijers en Nienke van Koerten in de basis, wat leidde tot een aantal omzettingen in de opstelling. Ondanks deze wijzigingen zat SDO direct goed in de wedstrijd. Victum mocht nog wel de score openen, maar dat doelpunt werd gevolgd door vier Kamerikse goals. Bij 4-2 kwam de volgende tussensprint, door zuiver af te ronden werd in 10 minuten de stand naar 11-3 getild. Opvallend in deze fase waren de twee goals van Nienke van Koerten, die na afwezigheid door zwangerschap een uitstekende rentree maakte. Tegenover het schuttersgeweld van de thuisploeg kon Victum weinig beginnen. Het spel van de Houtense ploeg was sterk gericht op de twee puntspelers en die hadden in de eerste helft hun vizier verre van scherp gesteld. Alwin Smit bepaalde met een afstandschot de ruststand op 15-6.

Na de rust probeerde Victum er toch weer een wedstrijd van te maken door tweemaal op rij te scoren. SDO antwoordde direct met vijf goals terug en zo was de wedstrijd met nog twintig minuten te spelen eigenlijk al beslist. Bij de stand 20-8 werd ook meteen het grootste verschil in de wedstrijd bereikt. Verdedigend werd er wat gas terug genomen, waardoor ook de Houtense schutters vaker de korf wisten te vinden in de tweede helft. Om en om scorend werd uiteindelijk de eindscore van 28-18 bereikt. Een goede overwinning van de Kamerikse ploeg, die daarmee de kater van vorige week goed heeft weten te verwerken.

Volgende week staat de kraker tegen koploper Nieuwerkerk op het programma, wederom in De Schulenburch, aanvang 19.45 uur. Een overwinning zou de Kamerikers weer naast Nieuwerkerk brengen, maar dat zal ondanks het thuisvoordeel bepaald niet zo maar gaan tegen het dit seizoen tot nu toe zeer sterk opererende Nieuwerkerkse collectief. Kortom alle ingredienten voor een kraker , waarbij veel toeschouwers van beide partijen verwacht worden, zijn zonder meer aanwezig!