SDO boekt zakelijke overwinning bij ODO

In de lange eerste aanval na de uitbal kreeg ODO meteen al kansen om de wedstrijd te openen. Gelukkig voor SDO had ODO het vizier nog niet op scherp staan en bleef het 0-0. Daarentegen was de eerste aanval van SDO meteen raak, Mendy van der Vliet kreeg een strafworp mee en deze werd verzilverd door Alwin Smit.

Net zoals vorige week begon SDO dus scherp en liep het uit naar een 1-4 voorsprong binnen 10 minuten. Dit door doelpunten van Jelmer Beijeman, Hilbert van Koerten en wederom Alwin Smit. Na deze goede eerste 10 minuten, kwam ODO beter in de wedstrijd en begon het te scoren. SDO werd minder scherp en ODO kwam terug tot 6-6. Er waren inmiddels 25 minuten gespeeld. De laatste 10 minuten werd er om en om gescoord en zo stond er bij rust een 9-9 op het scorebord.

SDO moest de tweede helft scherper en geconcentreerder verdedigen, zodat er langzaam aan een voorsprong gebouwd kon worden. Dit gebeurde, er werd met meer druk verdedigd en zo moest ODO van grotere afstand gaan scoren om bij te blijven.

Aanvallend begon SDO weer scherp want in de eerste aanval van de tweede helft werd meteen gescoord, 9-10. Verdedigend hield SDO het dicht en zo kwam SDO weer op een twee doelpunten voorsprong. De 9-11 kwam uit de handen van Jelmer Beijeman. Meteen daarna werd de 9-12 gescoord door Mendy van der Vliet en zo leek het dat SDO uit ging lopen naar een flinke voorsprong. Echter, ODO schakelde een tandje bij en bracht het verschil weer op twee doelpunten verschil 10-12. Tot 10 minuten voor tijd werd er om en om gescoord en stond er een 14-16 stand op het scorebord. Het lukte SDO in deze periode niet om verder uit te lopen. Gescoord werd in deze periode door Mark Meijers, Hilbert van Koerten en Alwin Smit.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd kon ODO het gaatje van de korf niet meer vinden en scoorden de Maaslanders niet meer. SDO scoorde nog 2x door d.m.v. een korte kans van Jelmer Beijeman en een strafworp die Hilbert van Koerten benutte. De scheidsrechter floot af en zo werd deze wedstrijd winnend afgesloten.

Een degelijke wedstrijd van SDO dat zich daarmee herstelde van de nederlaag van vorige week. Zaterdag a.s. staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen VEO op het programma. Om 15.30 uur op park Mijzijde. Voor de wedstrijd van het eerste team van SDO speelt het tweede team tegen Dalto 3. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.