SDO pakt punten in het hoge noorden

Nooedenveld is een gemiddeld ouder team wat aanvallend makkelijk scoort, maar verdedigend alles op achterverdedigen gooit. Deze tactiek levert de Rodenaren af en toe punten op, als de tegenpartij niet op schot is, maar het is daarmee ook de ploeg die met afstand de meeste doelpunten tegen krijgt. Ook nu werd deze taktiek weer tot in het extreme doorgevoerd.

Het eerste doelpunt kon op naam van Noordenveld worden geschreven, wat niet de enige voorsprong zou blijven. Door doelpunten van Alwin Smit, Hilbert van Koerten en Dico Beijeman waren de rollen  na 11 minuten ongedraaid en stond er een score van 4-7 op het scorebord. Noordenveld gaf niet op, corrigeerde dit gat en wist zelf 5 doelpunten op rij te maken en zo de stand naar 9-7 te brengen. Dit waren grotendeels onnodige tegendoelpunten door gebrek aan verdedigende scherpte aan de kant van SDO.

SDO hield het hoofd koel en kon het achterverdedigen goed afstraffen. Door doelpunten van Hilbert van Koerten, Alwin Smit en Naduah Breedijk, de stand weer naar 10-12 worden gebracht.
Toch wilde het niet lukken om los te komen en bleef het verschil slechts 1 punt, gedurende het einde van de eerste helft. SDO zocht de kleedkamer op met een stand van 12-13, waar SDO erop werd gewezen beter te moeten verdedigen.

Een goede start van beide  ploegen zorgde na  8 minuten in de tweede helft voor een gelijke stand  van 16-16. Het moment van loskomen brak daarna aan. Verdedigend kreeg SDO de zaak beter onder controle en een serie doelpunten van Edo Smit, Alwin Smit, Hilbert van Koerten en een uiterst effectieve  Naduah Breedijk zorgden voor een eerste gat  van 16-21. Noordenveld bleef wel meescoren, maar de echte scherpte was er af. Met onder andere een korte kans  van Edo Smit, die hele wedstrijd ijzersterk reboundend werk liet zien tegen de boomlange Nils Thiescheffer.  en een door Sabrina Kooijman geforceerde strafworp, die werd benut door Hilbert van Koerten nam SDO steeds meer afstand en kwam niet meer in gevaar.

In dit laatste kwartier werd Mark Meijers ingebracht voor de niet geheel fitte Dico Beijeman en ook de junioren Kim van Leeuwen en Romeo ter Haar kregen een aantal minuten speeltijd.
Uiteindelijk stond er bij het eindsignaal van een goed leidende Cor Mantel een verdiende 21-28 op het scorebord.

De koploper Nieuwerkerk behaalde een zeer krappe winst tegen Antilopen met 1 doelpunt verschil (19-20), waardoor de voorsprong op SDO nog steeds twee punten bedraagt.
Zaterdag zal SDO proberen zich thuis te revancheren van de uitnederlaag tegen Drachten. Aanvang van deze wedstrijd 19.20 uur in de Schulenburch.