SDO sluit af met nederlaag bij Nieuwerkerk

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Nieuwerkerk, waar SDO fel wilde starten om Nieuwerkerk meteen in de problemen te proberen te krijgen, was het Nieuwerkerk die dit deed en al snel op een 3-0 voorsprong kwam. Nieuwerkerk oogde heel gretig en dit uitte zich in het aantal rebounds wat ze pakten en de goals die ze maakten. Alwin Smit maakte via een strafworp de 3-1. Na deze strafworp werd het 4-2 door scores van Kores Punt uit een zelf verdiende strafworp en daarna  voor SDO Dico Beijeman uit een vrije bal.

Na de 4-2 nam Nieuwerkerk het heft helemaal in handen en liep het uit via 2 schoten van Christiaan Dekkers naar 6-2 en later naar 7-2. SDO had hier geen antwoord op en er werd zelfs bij een 6-2 achterstand een strafworp gemist. Dit was een dure misser, want meteen daarna werd de 7-2 gescoord door Nieuwerkerk. Tot 9-5 werd er om en om gescoord en daarna 11-6, waarna Nieuwerkerk tot aan de rust nog drie keer scoorde in de laatste 10 minuten. Hierdoor stond er een 14-6 achterstand op het scorebord tijdens de rust.

De 2e helft begon en SDO ging volle moed van start om nog wat van de wedstrijd te maken. Nieuwerkerk stak hier een stokje voor door.  Zij wilden de wedstrijd voluit uitspelen en vooral door te blijven scoren. Na 10 minuten in de 2e helft stond er een 16-6 tussenstand op het bord en dit werd zelfs 20-8. Twaalf doelpunten verschil en dit was de verdienste van Nieuwerkerk die tot dat moment een erg goede wedstrijd speelde en SDO het heel erg moeilijk maakte, zowel aanvallend als verdedigend.

Zoals al gezegd, de laatste twintig minuten toen de druk toch al weg was, kwam SDO beter in de wedstrijd. SDO ging rustiger en gevarieerder aanvallen en maakte haar kansen nu wel af. Op die manier scoorde SDO vijf keer  op rij en werd het 20-13. Deze goals werden gemaakt door Sabrina Kooiman, Alwin Smit, Nienke Donselaar en Kim van Leeuwen. Met nog een kwartier te spelen weet je toch niet wat er nog te wachten staat. Dromen mag altijd en je weet niet hoe de ballen gaan vallen. Kores Punt zorgde ervoor dat het gat weer 8 doelpunten werd: 21-13. Zoals eigenlijk wel te verwachten was, kwam SDO niet dichterbij maar werd er wel beduidend een betere tweede helft afgeleverd dan de eerste helft. Er werd afgefloten bij een 22-15 stand op het scorebord.

Na deze nederlaag moet de knop om en gaat de zaalcompetitie beginnen. In deze zaalcompetitie moet SDO verder gaan zoals het de laatste 20 minuten van deze wedstrijd speelde, met goed korfbal. In de zaal speelt SDO hoofdklasse en dit is weer een stapje hoger dan de veldcompetitie.

De eerste wedstrijd is op 10 november, dit is een thuiswedstrijd in Kamerik tegen KVS uit Scheveningen. Uiteraard hoopt het vlaggenschip van SDO dat de Schulenburch helemaal vol zit en dat er met zijn allen een feestje gebouwd kan gaan worden in de Hoofdklasse. SDO heeft met haar jonge ploeg niets te verliezen en het kan een hele mooie een leerzame ervaring worden.