SDO toont niet haar ware aard en verliest van KOAG

Voordat de wedstrijd was begonnen, was bij SDO afgesproken om fel te starten en dit door te drukken. Dit omdat in voorgaande wedstrijden SDO steeds fel startte en een mooie voorsprong pakte, maar te vaak werd dit weer weggegeven.

De wedstrijd begon en KOAG startte met een lange aanval, dit leverde niks op voor KOAG. SDO begon hun 1e aanval met een doelpunt, uit een vrije bal werd de bal opgepikt onder de korf en gescoord door Hilbert van Koerten. De aanval daarna stond het alweer 0-2 voor SDO, wederom door Hilbert van Koerten. SDO startte daarmee dus scherp en stond binnen 5 minuten 2 doelpunten voor. Vanaf dit moment ging het bij SDO steeds minder soepel en omdat KOAG ook niet makkelijk scoorde ontstond er een wedstrijd waar weinig in gescoord werd.

Na de 2-0 van SDO werd KOAG wakker geschud en kwamen ze beter in de wedstrijd. Van 2-0 voor SDO ging het naar 2-2. SDO ging kansen missen en verdedigend werd een paar keer niet goed opgelet. Hierdoor kwam KOAG op 2-4 voorsprong en stond er bij rust een 7-6 voorsprong voor KOAG op de borden. De scores voor SDO werden gemaakt door Alwin Smit, Dico Beijeman en Mark Meijers. SDO was niet scherp genoeg, wat onder meer bleek uit twee gemiste strafworpen.

De tweede helft begon en KOAG kwam in hun 1e aanval meteen tot scoren, mede door slecht verdedigen van SDO: 8-6 voor KOAG. In de tweede helft ging KOAG verder waar het gebleven was, ze bleven lang aanvallen -mede door het lengtevoordeel- en ook degelijk verdedigen. SDO ging wel iets beter verdedigen, maar het was niet goed genoeg omdat aanvallend teveel kansen gemist werden en zo bleef het verschil steeds op twee doelpunten staan. Van 8-6 naar 10-8 naar 12-10, er werd om en om gescoord en SDO kon niet dichterbij komen, ook al weer door het missen van de derde strafworp. KOAG kwam zelfs meerdere keren tot 3 verschil, er werd dan meteen gescoord door SDO waardoor het verschil twee bleef. Tien minuten voor het einde kwam Bouke van Koerten in het veld voor Alwin Smit. Hij forceerde nog een mooie doorloopbal maar deze werd helaas afgekeurd, volgens de  scheidsrechter verdedigd. Ook de laatste minuten werd er om en om gescoord en zo stond er na de tweede helft een 14-12 stand op het scorebord.

Een terecht verlies voor SDO, die SDO stof tot nadenken geeft. Na de hervatting van de veldcompetitie is er weinig meer te zien van het team dat kampioen werd in de zaalovergangsklasse. In vijf wedstrijden verdampte een riante voorsprong van vijf punten. Het ontbrak SDO ook deze wedstrijd aan scorend vermogen, maar wat nog veel erger is het ontbrak deze wedstrijd SDO aan wilskracht en overtuiging om deze wedstrijd te winnen. Hierbij had SDO nog het geluk dat HKC gelijk speelde tegen het onderaanstaande ODO, waardoor de koppositie nog gedeeld wordt met de Hardinxvelders.

SDO werd als een mak lammetje naar de slachtbank geleid, waarbij hier niks tekort gedaan moet worden aan KOAG, wat na een degelijke wedstrijd terecht de overwinning pakte en daarmee zich daarmee enigszins uit de gevarenzone verwijderde.

Volgende week zaterdag speelt SDO tegen om 15.30 uur de laatste thuiswedstrijd tegen Korbatjo. De steun van vele supporters kan goed gebruikt worden om de ploeg weer op de rails te krijgen, zodat het kampioenschap in de laatste (uit)wedstijd tegen Maassluis toch binnengehaald kan worden.