SDO verslaat De Meervogels en scoort voor het goede doel

Traditioneel stond ook nu weer de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar in het teken van het goede doel. Door goalsponsoring werd getracht een flinke som binnen te halen voor Stophersentumoren.nl. De thuisploeg had dus genoeg motivatie om deze wedstrijd met scherp te schieten. Het waren echter de gasten die binnen twee minuten al twee goals hadden gemaakt. Een valse start dus voor de Kamerikers en dit gaf Meervogels moed. Dico Beijeman corrigeerde de achterstand met twee afstandschoten en dit zouden zeker niet zijn laatste doelpunten zijn in deze partij. Toch wist SDO de Meervogels-aanvallen niet genoeg te beteugelen en bij 3-5 en 4-7 werd het toch even onrustig op de tribune van de Schulenburch. SDO hield het hoofd echter koel en verdedigend kreeg men de zaken steeds beter op orde. Edo Smit schoot achter de korf de 7-7 erin en Met nog 5 minuten te spelen kwam de eerste Kamerikse voorsprong door een schot van Dico Beijeman. In de laatste seconden voor rust wist Alwin Smit met een benutte vrije bal het verschil op te bepalen: 10-8. Het aantal tegengoals was goed te noemen, maar in de rust werd benadrukt dat er aanvallend toch betere keuzes moesten worden gemaakt.

Binnen de minuut wist Meervogels het gat te verkleinen naar 1 punt , maar SDO pareerde met een serie van vier doelpunten op rij. En toen Meervogels na bijna tien minuten de tweede goal van de helft scoorde werd ook deze beantwoord met een reeks van vier Kamerikse goals. Zo was de wedstrijd met nog een kwartier te spelen zo goed als beslist: 19-10. Dico Beijeman kreeg een andere verdediger tegenover zich maar was niet af te stoppen. Ook Alwin Smit had weinig moeite met het vinden van de korf, mede door goed steunend werk van zijn vakgenoten. Verdedigend werden de teugels in het laatste kwartier enigszins gevierd en zo kon Meervogels een echte afstraffing nog voorkomen. Om en om scorend wist SDO toch nog tot het respectabele aantal van 27 goals komen en dit was ruim voldoende voor de winst.

Koploper Nieuwerkerk wist de lastige uitwedstrijd in en tegen Drachten te winnen en zo blijven zij twee punten vooruit. Volgende week staat de verre uitwedstrijd tegen Noordenveld op het programma waarbij er geen punten mogen worden verspeeld.

Na afloop van de wedstrijd kon door Nelly van der Vliet en Christine Verhoeven, de organisatoren van de goede doelenaktie, een cheque van liefst bijna 3700 euro voor STOPHersentumoren.nl worden overhandigd aan de ouders van Sandra van Wijngaarden, die de aktie van SDO voor hun overleden dochter van harte ondersteunden. Er druppelden nog wat giften na, dus de uiteindelijke opbrengst zal ergens rond de 4.000 euro uitkomen is de verwachting.