SDO weer aan kop

Hierbij gesteund door  een fantastisch SDO-publiek dat het thuispubliek en zelfs de omroeper luidkeels overstemde. Koploper Nieuwerkerk verloor uit bij Noordenveld (21-20), waardoor SDO nu medekoploper is.
Van tevoren was het duidelijk dat Victum geen makkelijke tegenstander was; door thuis alles te winnen waren zij opgeklommen naar de derde plek. Dat het een spannende wedstrijd zou worden, was duidelijk te merken aan de sfeer in de zaal. De zaal zat niet alleen vol met toeterende Victum-fans, maar er waren ook vele SDO-supporters naar Houten afgereisd om hun eerste team aan te moedigen.
SDO begon de wedstrijd aardig scherp. De 0-1 en 0-2 werden gescoord door Alwin Smit. In de beginfase toonden beide teams karakter en er werd om en om gescoord. Na 10 minuten was de stand 4-4 . Daarna lukte het SDO om weer een voorsprong te maken tot 4-7 met goals van Edo en  Alwin Smit en Dico Beijeman, die zowel reboundend als aanvallend belangrijk was voor zijn ploeg.
Toen de goed leidende scheidsrechter de rust aangaf stond het 10-13. SDO startte met een schitterende goal van Dico (doorloopbal) 10-14.  Nu was het zake voor SDO om dit gat in de tweede helft te vergroten en dit lukte met een stand van 14-19, een kwartier voor rust. Dit dankzij goals van o.a. Mendy van der Vliet en Naduah Breedijk.
In de slotfase was de voorsprong van de SDO’ers uitgebouwd tot 16-23 , waardoor de druk er praktisch wel af was. In deze fase van de wedstrijd kreeg een van de spelers van Victum het verbaal aan de stok met de leidsman wat hem 2 keer geel en dus een rode kaart opleverde. Het was duidelijk dat de scheids al het commentaar van Victum niet accepteerde. In een eerdere fase werd de coach al op zijn plek gewezen met een gele kaart. SDO won de wedstrijd uiteindelijk met 19-24. De overwinning van de SDO’ers zat hem vooral in de collectieve kwaliteit. Op ieder vlak waren de SDO’ers feller en hadden ze beter spel. Bovendien lukte het de Houtenaren niet om het scorend vermogen van SDO aan banden te leggen.
Al met al, een goede dag voor SDO, Niet alleen SDO 1 pakte namelijk de zege in Houten, maar die middag werd de A1 al kampioen in de wedstrijd tegen Victum. Dit team zal volgend jaar promoveren naar de overgangsklasse. Ten slotte kon bij de Kamerikers de dag al helemaal niet meer stuk, toen ook bekend werd dat Nieuwerkerk, de grote concurrent, onder de druk bezweken was in het verre Noorden.
SDO is nu twee weken vrij waarna op 3 maart de allesbepalende wedstrijd in en tegen Nieuwerkerk volgt. Met daarna nog 1 speelronde te gaan zal dan hoogstwaarschijnlijk beslist worden wie er als kampioen promoveert naar de hoofdklasse. Er zal een bus vol supporters meegaan om de ploeg aan te moedigen. Het einde van de competitie belooft dus een uiterst spannend slot.