SDO weer een stap dichter bij veldkampioenschap

Bekijk de Foto’s van Kevin den Otter

Het was Maassluis die de openingstreffer maakte uit een strafworp door een domme overtreding onder de korf van SDO. Mendy van der Vliet maakte direct daarna de 1-1.  Nadat SDO het gaatje had geslagen naar 4-2 kwam Maassluis terug door in 2 aanvallen 2 doelpunten te maken en op 4-4 te komen.

SDO bleef door scoren onder leiding van Hilbert van Koerten en Alwin Smit, maar  was verdedigend te laconiek, zodat Maassluis mee bleef scoren, vooral door slimme balletjes rond te korf scherp af te ronden. Bij rust was hierdoor de stand van 12-8 bereikt.

SDO kreeg de taak mee om om na rust verdedigend orde op zaken te stellen en zelf te blijven scoren. De Kamerikers pakten dat goed op en kwamen binnen no time op een verschil van 6 doelpunten en hierdoor bleek de wedstrijd zo goed als gespeeld. Met nog twintig minuten op de klok stond er al een stand van 18-10 op het scorebord en was geen gevaar meer te duchten van de ploeg uit Maassluis. Ondertussen was Hilbert van Koerten gewisseld voor Edo Smit, zodat die ook wat speeltijd kon maken in de aanloop naar de zaal.

Tien minuten voor tijd kreeg Mirjam Veenis een publiekswissel, haar plaats werd ingenomen door Brenda Knijff. Een leuk detail van deze wedstrijd: Mirjam Veenis had een schot percentage van 100%.  Naduah Breedijk schreef de 20ste goal op haar naam en de laatste vijf minuten zette SDO nog eens extra aan om de score te verhogen via Edo Smit en Dico Beijeman. De laatste goal werd gemaakt door Alwin Smit na goed reboundend werk van Mark Meijers, waarna de uitstekend leidende scheidsrechter af kon fluiten met een stand van 24-13 op het scorebord.

Deze overwinning ter afsluiting van het eerste deel van de veldcompetitie betekent dat SDO zonder puntverlies de zaal in gaat met vijf punten voorsprong op de nummer twee in deze poule HKC (H-G). Het zal heel lang geleden zijn dat dit ooit eerder gebeurd is. Hiermee is het nodige vertrouwen op zijn plaats voor start van de zaalcompetitie begin november, waar SDO een niveau hoger speelt in de Overgangsklasse. Als de huidige vorm gehandhaafd wordt, moet SDO hierin goed mee kunnen komen. De zaaloefenwedstrijden in de komende weken tegen sterke tegenstanders zullen hiervoor een goede indicatie geven. De volledige stand:

SDO                 7-14     (+41)

HKC (H-G)        7- 9      (+ 5)

VEO                 7- 8      (+ 4)

Fiks                  7- 8      (– 6)

KOAG               7- 6      (+ 1)

Maassluis         7- 5      (–11)

Korbatjo          7- 4       (-18)

ODO                7- 2      (-16)