SDO wint matig duel van De Meervogels

Zowel Meervogels als SDO begonnen in een andere opstelling in vergelijking met de week ervoor. Bij SDO startte Mark Meijers voor Edo Smit, die wegens studieverplichtingen niet op tijd bij de wedstrijd aanwezig kon zijn. De Meervogels had routinier Kees Slingerland van stal gehaald om zo te proberen de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen te winnen. De wisselende opstelling verklaarde misschien ook het aftastende begin van de wedstrijd. Pas na vijf minuten viel de eerste goal en wel aan de kant van de Meervogels. Een minuut later repareerde Alwin Smit de achterstand, waar hij eerder vanuit een strafworp de score niet wist te openen. Ook de daaropvolgende goals lieten lang op zich wachten en zo stond het na ruim 10 minuten spelen pas 2-2. De aanvallen van beide kanten kenmerkten zich door snel balverlies. Toch wist SDO op dat moment het initiatief in de score te nemen en voor het eerst een wezenlijk verschil te maken. Via onder andere een mooie goal van Mendy van der Vliet werd het 2-4. In het restant van de eerste helft wist Meervogels telkens terug te komen tot 1 doelpunt verschil en tot twee maal toe kwam de ploeg ook daadwerkelijk naast de Kamerikers. Drie minuten voor rust werd de ruststand door een strafworp van Alwin Smit op 8-9 bepaald.

Direct na rust scoorde Mark Meijers met een bekeken doelpunt onder de paal de 8-10 en omdat de aanvallen aan beide zijden gevaarlijker werden, verliep de score soepeler dan in de eerste helft. SDO probeerde het gat direct naar vier punten te laten oplopen, maar dit lukte pas bij 11-15, weer een strafworp door Alwin Smit. Met nog ruim een kwartier te gaan probeerde de Meervogels de bakens te verzetten door met twee wissels meer ervaring in het team te brengen. De Zoetermeerders bleven aanhaken en kwamen met nog 10 minuten te gaan terug tot 16-18. Coach Jan van Essen reageerde door Edo Smit in te brengen voor Hilbert van Koerten. In de laatste vijf minuten wist SDO de wedstrijd naar zich toe te trekken door rake schoten van Naduah Breedijk en Dico Beijeman. De laatste twee goals waren nog voor de ploeg uit Zoetermeer, waarbij de 18-20 viel met nog 47 seconden op de klok. Deze seconden werden prima uitgespeeld waardoor een gelijkspel er zeker niet meer in zat voor de thuisploeg. Al met al een degelijke overwinning op een stug strijdend Meervogels, waarbij SDO alleen bij de 1-0 tegen een achterstand heeft aangekeken.

Na twee wedstrijden heeft de ploeg van Van Essen evenals Nieuwerkerk dat thuis van Drachten won, vier punten en dat is een goede uitgangspositie voor de komende wedstrijden. Volgende week speelt SDO weer een thuiswedstrijd in De Schulenburch tegen het Rodense Noordenveld.