Sportlust’46 haakt even af

De rest van de foto’s volgen maandag ivm een update van de foto player

Sportlust moest enigszins aangepast aan de topper tegen Deltasport beginnen. Doelman Waasdorp was geschorst (hij werd vervangen door Kevin van Kessel) en zowel Guus verhoef als Paulus Egberts begonnen op de bank.

Deltasport wist al snel op voorsprong te komen, in de 8e minuut kreeg het aan de linkerzijde een vrijtrap te nemen en de bal kon in eerste instantie nog worden weggewerkt door de Sportlust verdediging. Vanuit de 2e lijn echter wist een middenvelder van Deltasport een prachtige lobbal op het doel te plaatsen, van Kessel verkeek zich enigszins op deze bal en zag het speeltuig net onder de lat in het net belanden. Een grote tegenslag voor Sportlust, het had juist gehoopt dat ze Deltasport onder druk kon zetten en wellicht zelf de eerste goal te maken. Het liep dus even net iets anders en al snel moesten de Woerdenaren op jacht gaan naar de gelijkmaker. Deltasport speelde het slim, het liet de bal aan Sportlust maar loerde met hun snelle spitsen op een goed uitgevoerde counter. In de 12e minuut leek Sportlust op gelijke hoogte te komen, een schot van Jorn Uittenbogaard werd uit het doel gehaald door een speler van Deltasport. In de 14e minuut was het Deltasport weer een kans kreeg, de vrije trap werd echter door van Kessel tot hoekschop verwerkt. Hierna werden de kansen voor beide ploegen steeds minder, Sportlust had meer balbezit en creerde zodoende een optisch veldoverwicht. Kansen bleven in de eerste helft lang uit, in de 37e minuut was Matthijs Boom nog het dichtst bij een treffer maar hij raakte de bal niet goed en zodoende verdween het rolletje langs de verkeerde kant van de paal.

De 2e helft verliep eigenlijk net als de strijd voor de thee, Sportlust had het meeste balbezit maar tot grote kansen wist het in eerste instantie niet te komen. De wedstrijd bleef voor het publiek spannend want de magere 1-0 bleef nog steeds op het scorebord staan en ieder moment kon daar verandering in komen. Na enkele wissels bij Sportlust wist het meer en meer de aanval te zoeken, Serginho Lens was 10 minuten voor tijd wel heel dicht bij de gelijkmaker. Lens werd in de diepte weggestuurd vanaf het middenveld, de bal was net iets te hard maar hij probeerde de bal met een sliding nog te bereiken. De sliding was goed maar toch kwam de lange spits centimeters te kort om de bal nog te raken en in het doel te schieten. De klok tikte verder en toen de 45 minuten van de 2e helft waren verstreken wist Sportlust dat het weer tegen een nederlaag aan zou lopen. In de blessuretijd werd aleen de uitslag nog hoger, vanuit een snelle aanval over links wist een spits van Deltasport aan de Woerdense verdediging te ontsnappen en de bal onder de uitlopende van Kessel in het doel te schieten. Niet lang hierna floot de goed leidende arbiter Ebink af en kon het feestje voor Deltsport beginnen. Sportlust likte de wonden en zal de komende weken hun uiterste best moeten doen om niet teveel achterstand op te lopen. Direct meedoen in de titelstrijd lijkt even niet van toepassing maar de mannen van Flux zullen zich toch moeten herpakken om wellicht een nacompetitieplaats te bemachtigen om zodoende kans te houden op promotie.