Sportlust dames 1 kampioen

Het kan niet op bij Sportlust’46 ook dames 1 is zaterdag kampioen geworden.

In een superspannende wedstrijd die werd bezocht door ca 400 toeschouwers onder een stralend zonnetje begon Sportlust gelijk fel aan de wedstrijd. Een aantal kleine kansen in het begin werden niet benut waarna DSVP binnen 10 minuten via de zeer snelle aanvalster oog in oog kwam met Sportlust keepster Danielle Blonk en de 0-1 scoorde. Sportlust herstelde zich en nam gelijk het initiatief weer in handen wat tot diverse kansen leidde. In de 35 minuut slalomde Marion Verweij door de defensie van DSVP en schoot de bal voorlangs waar bij de tweede paal Bianca Stolwijk de bal kon intikken 1-1

De tweede helft liet Sportlust goed voetbal zien en waren de dames fel in de persoonlijke duels. Dit monde uit in diverse kansen, maar de goedkeepende DSVP keepster kon Sportlust diverse malen van scoren afhouden. Gezien de kansen moest de 2-1 wel vallen maar zoals zo vaak in voetbal valt dan meestal het doelpunt aan de andere zijde.

Gelukkig stond keepster Dani Blonk een puike partij te keepen en hield de stand op 1-1.

Tegen het eind van de wedstrijd moest verdedigster en routinier Linda de jonge met een gebroken pols zoals later in het ziekenhuis bleek naar de kant. Haar vervangster Birgit Oosterom viel uitstekend in en ook de latere invalsters Nancy Hage en Jessica Verhagen vielen uitstekend in.

UIteindelijk blies de scheidsrechter voor het eindsignaal en was het groot feest wat tot in de late uurtjes duurde.