Sportlust geeft Quickboys punten

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Stefan, toch een ander type spits, viel echter goed in en dus kon Sportlust verder bouwen aan een veldoverwicht. Quick Boys beperkte zich in de eerste helft alleen maar tot verdedigen en Sportlust had met een beetje meer geluk in de rust met een voorsprong aan de thee kunnen beginnen. Vooral Kevin Blonk bezorgde de Quick Boys verdediging handen vol werk en was Stefan Rijsdam wel heel dicht bij een treffer. Op slag van rust was het Blonk die andermaal zijn tegenstander te snel af was, Rijsdam kreeg de bal uit een goede voorzet maar liet de bal iets te ver doorlopen waardoor de hoek te moeilijk werd en de bal langs de verkeerde kant van de paal verdween.

In de tweede helft speelde Quick Boys iets meer op de aanval, iets wat zeker in het begin Sportlust niet kon verontrusten. De (gehavende) Woerdense verdediging bleef relatief makkelijk op de been en wist bij tijd en wijlen toch de aanval weer te zoeken. Voor het zeer ruim opgekomen publiek werd het een prachtig schouwspel want het spel golfde nu op en neer. In de 60e minuut werd dan toch de ban gebroken, Rory van Gulik probeerde de rust in de achterste linie van Sportlust te bewaren en de bal terug te spelen op doelman Waasdorp, Hendrik van Beelen (Quick Boys) doorzag dit echter en wist de bal van de voet van de Sportlust verdediger af te pikken en benutte dit buitenkansje simpel (0-1). Sportlust moest zich nog meer gaan richten op de aanval maar doordat het de gehele wedstrijd al veel energie in de wedstrijd had gestoken werd al snel duidelijk dat het een enorme lastige klus zou gaan worden om alsnog de gelijkmaker te produceren.

Ook het uitvallen van Kevin Blonk na een wat onnodige robuuste actie (met als gevolg een breuk in de linkerarm) werkte niet echt mee. Toch lukte het bijna want in de 82e minuut kopte Ronald Trel een corner enorm goed in, Quick Boys had geluk dat de bal door een mêlee van spelers heen moest en dat er 1 man gelukkig de bal nog voor de doellijn kon afblokken. 3 Minuten later viel definitief voor Sportlust. Quick Boys zette een aanval op en Hendrik van Beelen mocht al dan niet in buitenspelpositie op doelman Waasdorp af gaan. De speler van Quick Boys speelde de bal breed op Michael v.d. Heijden en werd door Dammes Waasdorp binnen de lijnen neergelegd. Arbiter Oudijk floot maar de bal werd op dat moment net door v.d. Heijden richting het doel geschoten (op moment van fluiten was de bal de doellijn nog niet gepasseerd). Quick Boys juichte want de bal verdween alsnog in het doel terwijl Sportlust juist dacht dat er gefloten was voor een vrije trap (penalty).

Er ontstond verwarring, zowel in als buiten het veld, wat zou de scheids nu gaan doen ? Het duurde even maar toen kwam er duidelijkheid: Dammes Waasdorp kreeg de rode kaart te zien, en aan Quick Boys werd een doelpunt toegekend. Het blijft een vreemde situatie maar de arbiter bleef bij zijn standpunt en dus stond er plots 0-2 op het scorebord. In de laatste vijf minuten (met speler Ronald Trel als doelman in het veld) gebeurde er niet zoveel meer, de wedstrijd was gespeeld en de minuten werden op een rustig tempo volgespeeld.

Ondanks de nederlaag heeft Sportlust laten zien dat het weldegelijk tegenspel kan bieden aan een ploeg zoals Quick Boys. De spelers van Sportlust hebben zich van hun beste kant laten zien, er werd met inzet, slimheid en passie gespeeld en dat was mooi om te zien. Hoewel we op de ranglijst wel weer wat plaatsjes zijn gezakt zien we de toekomst toch met een gerust hart tegemoet want de spelers hebben laten zien dat ze voor niemand bang zijn en dat ze mogelijkheden hebben tegen iedere tegenstander.