Sportlust houdt Voorschoten op afstand 1-1

Vooral in het begin van de wedstrijd waren de Woerdenaren beter dan de gastheren alleen werd dit niet in doelpunten uitgedrukt. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Voorschoten ook een aantal malen gevaarlijk en dus was de technische staf van Sportlust achteraf tevreden met het behaalde punt.

Sportlust moest net als vorige week weer beginnen zonder een aantal potentiële basisspelers, Dammes Waasdorp, Kevin Tom, Jelle Bouma, Kevin Blonk en Nick van Baaren konden door schorsingen of blessures niet op het veld verschijnen. Hierdoor moest trainer Cesco Agterberg opnieuw puzzelen voor een juiste opstelling. Door met 2 in plaats van 3 spitsen te spelen verraste de Woerdense ploeg enigszins Voorschoten en kon het in het eerste deel van de wedstrijd de gastheren op een goede manier bestrijden. Al binnen 10 minuten kreeg Sportlust 2 goede kansen, de kopballen van Dimitri Djollo en Guus Verhoef verdwenen echter net langs het “vijandelijke” doel. Voorschoten kreeg daartegenover ook een kans maar invaller doelman Kevin van Kessel was eerder bij de bal en dus bleef de 0-0 nog op het scorebord staan. In de 20e minuut kwam Sportlust verdiend op voorsprong, Dimitri Djollo wist te ontsnappen aan de linkerzijde van het veld en kon de bal prima vanaf de achterlijn terugleggen op Evert Bauman die met een hard en strak schot de Voorschotense doelman wist te passeren.
Echt heel lang kon Sportlust niet genieten van de voorsprong want in de 26e minuut kwam de thuisploeg alweer langzij. Er werd van achteruit een diepe bal op de spits gegeven, deze mocht in buitenspelpositie toch doorgaan van assistent van Diepen ( De schrijver stond op 1 lijn en constateerde een 100% buitenspel geval, de assistent maakte hier duidelijk een fout die hij zeker niet toe wilde geven. Op zich kan iedereen fouten maken maar het siert de persoon die achteraf zijn fouten durft toe te geven) en wist de bal langs van Kessel in het doel te schieten. Hierna ontstond er een gelijkopgaande strijd waarbij Voorschoten net voor rust nog de beste kans kreeg op een voorsprong.
In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, het spel golfde op en neer zonder dat er grote doelrijpe kansen uit voortkwamen. Voorschoten werkte langzaam aan een optisch veldoverwicht en Sportlust probeerde met snelle uitvallen het doel van Voorschoten te bestoken. Voor het publiek was de spanning nog het meest interessant, het kijkspel werd naar mate de wedstrijd vorderde wel minder. Sportlust moest hard werken voor een goed resultaat en de winst van deze wedstrijd voor Sportlust was dat er met z’n allen werd gewerkt en gestreden. Als een hecht elftal werd er gestreden voor iedere meter en dat de weinige kansen die het kreeg niet wist te verzilveren was alleen maar jammer. Nadat de goed leidende arbiter van de Roest voor de laatste maal had gefloten kwam de technische staf van Sportlust al snel tot de conclusie dat het behaalde punt een belangrijk punt was en dat de afstand tot aan de middenmoot niet verder was opgelopen.
Volgende week komt streekgenoot Jodan Boys bij Sportlust op bezoek, een wedstrijd dus met een speciaal tintje. Leroy Brank en Maarten Cieremans kwamen al eerder uit voor Sportlust en zullen nu met Jodan Boys gaan proberen de punten bij Sportlust op te gaan halen. Het is dus aan Agterberg en zijn team de opdracht om hiertegen een goed strijdplan te bedenken en het is aan de spelers van Sportlust om de strijd voor de punten voor de volle 100% aan te gaan en wie weet….. kan Sportlust dan wellicht voor een stuntje gaan zorgen.