Sportlust naar hoofdklasse

Door het goede nieuws lag de website van de sportclub uit de lucht. Inmiddels is deze weer online en ook daar verschijnen inmiddels de eerste foto’s en opgetogen berichten.t. Zaterdagavond is er een groot feest losgebarsten.

Wedstrijdverslag

Sportlust beleefde zaterdag 3 angstige minuten in ’s-Gravenzande. De klok stond al op 90 minuten toen de thuisploeg alsnog op 1-1 kwam en daarmee leek het kampioenschap van Sportlust weg. Nog geen minuut later legde de uitstekend leidende scheidsrechter v.d. Waerdt de bal op de stip voor Sportlust en wisten de Woerdenaren historie te schrijven door met 2-1 te winnen en promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. Het werd een prachtig en emotioneel feest, maar de Woerdense club heeft zijn doel bereikt en vanaf
volgend seizoen zullen de mannen schitteren in de hoofdklasse, iets wat nog geen Woerdense ploeg ooit heeft bereikt.

Een prachtig eind dus voor Sportlust aan een wedstrijd die bol stond van spanning. De spanning was misschien te groot, het spel was (zeker in de eerste helft) niet goed maar de spanning maakte voor het meegereisde publiek veel goed. FC ’s- Gravenzande had de entourage goed voor elkaar, een prachtig veld en het publiek
werd verrast door veel muziek en kon op vele punten drankjes en hapjes verkrijgen. Een compliment voor de thuis vereniging die er alles aan had gedaan om er een mooie wedstrijd van te maken.

De 1e kans in de wedstrijd was voor Sportlust. In de 5e minuut wist Matthijs Boom te ontsnappen aan de verdediging van FC ’s-Gravenzande, zijn voorzet werd echter optijd onderschept. 3 Minuten later was het de thuisploeg die 2 kansen kreeg, uit 2 goede voorzetten werd er echter niet gescoord.

In de 11e minuut was Stefan Rijsdam voor het eerst gevaarlijk maar zijn schot verdween net langs de goal. Hierna golfde het spel op en neer en FC ’s-Gravenzande liet duidelijk zien dat het het kampioenschap niet zo maar aan Sportlust kado zou willen doen.

In de 24e minuutzette Sportlust weer een goede aanval op, Pieter Vermeulen wist goed op links vrij te
komen en op zijn goede voorzet kwam Stefan Rijsdam millimeters tekort om de bal binnen te schieten.

In de 28e minuut kroop Sportlust door het oog van de naald, FC ’s-Gravenzande zette een goede aanval op en een aanvaller van de thuisploeg kwam oog in oog te staan met doelman Dammes Waasdorp. Waasdorp bleef de baas in deze situatie, iets wat hij in dit seizoen wel eerder heeft gedaan en hij hield Sportlust dus op de
been. Voor de rust kreeg Sportlust nog 1 kans maar uit een gevaarlijke vrije trap van Jorn Uittenbogaard werd niet gescoord.

In de rust werd Paulus Egberts gewisseld voor Guus Verhoef en dat bleek later een goede wissel te zijn. Vanaf de aftrap was Verhoef gevaarlijk en wist hij de verdediging van FC ’s-Gravenzande meerder malen in verlegenheid te brengen.

In de 48e minuut was het Guus Verhoef die voor de eerste onrust wist te zorgen, zijn voorzet was echter net iets te scherp. 8 minuten later was Verhoef wel goed voor een Bloedstollend einde bij FC ’s-Gravenzande – Sportlust ( 1 – 2 ) doeltreffende voorzet, hij speelde zijn directe tegenstander helemaal zoek en zijn puntgave voorzet kon door Jorn Uittenbogaard koppend worden omgezet tot een 1-0 voorsprong. 4 Minuten later was het weer Verhoef die de buitenspelval wist te omzeilen, nu werd zijn voorzet net onderschept vorrdat Sportlust weer tot scoren had kunnen komen.

In de 68e minuut zette Sportlust een goede aanval over rechts op, Stefan Rijsdam werd goed aangespeeld maar zijn schot werd gepareerd door de keeper. De wedstrijd bleef spannend en ook FC ’s-Gravenzande bleef maar op de aanval spelen. Sportlust had verdedigend echter alles goed op een rijtje staan en gaf
nauwelijks kansen weg. Het leek erop dat de 1-0 stand tot aan het laatste fluitsignaal op het scorebord zou blijven staan maar in de laatste paar minuten van de blessuretijd gebeurde er nog van alles. 90 minuten wees de klok toen FC ’s- Gravenzande nog een corner mocht nemen, de kopbal ging volgens de goed
opgestelde arbiter over de doellijn en dus betekende dat de 1-1 en leek het kampioenschap verloren. Nog 1 keer aftrappen, nog 1 keer een diepe bal spelen….. en ja hoor Guus Verhoef komt binnen het strafschopgebied aan de bal….word in zijn doelpoging onderuit getrokken en de mee sprintende scheids legt de bal terecht op
de pingelstip. Alles wat een Sportlusthart heeft juicht en er is dus toch nog een kans.

Jorn Uittenbogaard gaat achter de bal staan en schiet hem onhoudbaar binnen, 2-1.Iedereen viert feest en in de hectiek blaast de arbiter voor de laatste keer, Sportlust wint en is kampioen van de 1e klasse B. Het eerste feest wordt uitbundig gevierd op het veld, daarna verplaatst het zich vervolgens naar de kleedkamer, de bus en naar het eigen clubhuis.

Bij aankomst in Woerden worden de spelers en begeleiding opgewacht door een grote supportersschare, met vuurwerk en veel gejuich worden de mannen naar binnen gehaald en kan het grote feest beginnen. Het feest is intens, de muziek brengt veel sfeer en het kampioenschap wordt op een mooie manier gevierd. Tot laat
op de avond is het gezellig bij Sportlust en de spelers en begeleiders zijn niet moe te krijgen…… vooral zij vieren het feest tot in de late uurtjes. Sportlust dus naar de hoofdklasse.. een unicum in de Woerdense voetbalwereld.