Sportlust speelt gelijk zonder publiek

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Sportlust en Alphense Boys houden elkaar in evenwicht. (1-1)

Een aparte gewaarwording, de eerste bekerwedstrijd van Sportlust. Vanwege een straf van de KNVB moest de wedstrijd tegen Alphense Boys zonder publiek gespeeld worden. Sportlust had er alles aan gedaan om de uitvoering van deze straf zo goed mogelijk uit te voeren, de wedstrijd werd gespeeld op veld 5 (het enige veld wat redelijkerwijs goed afgesloten kon worden voor het publiek) en langs de lijn alleen de begeleiding van beide elftallen en enkele bestuursleden van beide verenigingen. Zonde dat zo’n wedstrijd gespeeld moet worden zonder publiek, op voorhand een mooi affiche en een wedstrijd tussen 2 hoofdklassers is voor veel bezoekers toch een reden voor een bezoekje. Gelukkig is de wedstrijd gespeeld, zit de straf van de KNVB erop en dus kan iedereen weer aanwezig zijn bij de wedstrijden van Sportlust ’46.
De wedstrijd op zich liet een strijd zien tussen twee ploegen die geheel aan elkaar gewaagd waren. In de eerste helft viel vooral op dat Alphense Boys wat meer rust in het spel had, het straalde ook meer flair uit maar Sportlust wist zich in de loop van de wedstrijd meer en meer te laten gelden waardoor de Woerdense hoofdklasser steeds meer grip kreeg op het spel.

Alphense Boys wist zich, ondanks een licht veldoverwicht, geen grote kansen te creeren. Steeds maar weer werden de opgezette aanvallen door de Woerdense verdediging onderschept en wist Sportlust redelijk eenvoudig op de been te blijven. Sportlust zelf had moeite met het opzetten van aanvallen maar af en toe wist het een speldenprikje uit te delen en dus was het voor Alphense Boys ook zaak om in verdedigend opzicht allert te blijven. In de 32e minuut werd dan toch de score geopend; uit een Alphense aanval over rechts wist men de bal achter de laatste linie van Sportlust te brengen. Al dan niet in buitenspel positie mocht de opkomende Boys aanvaller doorgaan van de arbiter en hij ronde de aanval doeltreffend af.

Even een dompertje voor Sportlust maar al gauw pakte aanvoerder Pieter Vermeulen en zijn mannen de draad weer goed op. Met iets meer drang naar voren kreeg Sportlust zelfs een aantal kansjes. De grootste was voor opkomende linksback Jelle Bouma, zijn inzet verdween achte de keeper van Alphense Boys maar het arbitrale trio zag de bal niet over de doellijn verdwijen en dus bleef de 0-1 stand tot aan de rust gehandhaafd.

Na de rust veranderde het spelbeeld enigzins, Sportlust zocht nadrukkelijker de aanval terwijl Aphense Boys zich meer moest gaan richten op verdedigen. Stefan Rijsdam (ingevallen voor Evert Bauman) zorg door zijn vele loopwerk de verdediging van Alphense Boys handen vol met werk. Sportlust kon steeds maar weer de aanval zoeken maar het duurde toch tot aan de 25e minuut voordat dit resultaat opleverde. Vanuit een goede aanvalsopzet werd de bal aan de linkerzijde in de diepte gespeelt op Dimitri Djollo, deze was zijn tegenstander te snel af en wist vanaf de achterlijn de bal prima terug te leggen op de inkomende Rijsdam.

Rijsdam op zijn beurt kon de bal makkelijk inschieten want de complete Alphense Boys verdediging was uitgespeeld. Na de gelijkmaker probeerden beide ploegen alsnog voor de overwinning te gaan maar tot scoren kwamen ze niet meer. Gezien het aantal kansen had er voor Sportlust wellicht wat meer ingezeten maar wellicht was dit wel de meest terechte uitslag.

Komende week speelt Sportlust nog twee bekerwedstrijden, a.s. dinsdag speelt het uit tegen SJC in Noordwijk (aanvang 19.00 uur) waarna volgende week zaterdag een bezoek zal worden gebracht aan DSO in Zoetermeer(aanvang 14.30).