Sportlust wint eerste duel

In een van Sportlust’46 aftastende 1 e helft kon men duidelijk zien dat de spelers nog zoekende waren naar de automatismen die vorig seizoen het kampioenschap opleverden. Sportlust kreeg een aantal kansen tegen een scherp en kort op de bal spelend Sliedrecht. Vooral de snelle en behendige buitenspelers van Sliedrecht
werden regelmatig gevaarlijk zonder dat dit ook echt grote gevaarlijke kansen opleverden. Na 30 minuten kwam Sliedrecht op voorsprong uit de zoveelste hoekschop waardoor de mee opgekomen verdediger van Sliedrecht met een rake kopstoot bij de tweede paal ongehinderd kon inkoppen en doelman van Kessel
kansloos liet.

De tweede helft kwam Sportlust met een aantal wissels gevaarlijk uit de kleedkamers. Vooral voorin waar Paulus Egberts en Kevin Blonk op de flanken gingen spelen werden zij regelmatig gevaarlijk wat een flink aantal kansen opleverden, maar waarin niet werd gescoord mede dankzij het onnauwkeurig
afmaken en mede dankzij een aantal spectaculaire reddingen van de Sliedrecht doelman.
Uiteindelijk was het Kevin Blonk die in het strafschopgebied weg draaide van zijn tegenstander en onderuit werd gehaald. Strafschop besliste de uitstekend leidende scheidsrechter en mocht Jorn Uittenbogaard de strafschop benutten 1-1 In de daarop volgende 10 minuten was het Sportlust wat ijn tegenstander onder
druk zette en na een foutieve terugspeelbal was het Paulus Egberts die Matthijs Boom in staat stelde om met een schitterende stift de doelman te verschalken 1-2 Sportlust speelde een degelijke wedstrijd waarin achterin weinig werd weggeven en waarin voorin nog veel werk aan de winkel is te verzetten.

Dinsdagavond speelt Sportlust vriendschappelijk in en tegen Topklasser FC Lisse. Aanvang van deze wedstrijd is 19.30 uur. Zaterdag 13 augustus speelt Sportlust de derby tegen Woerden op Sportpark Cromwijck. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur. Op dinsdag 16 augustus speelt de formatie van Cesco Agterberg thuis tegen SC Feyenoord. Aanvang van deze wedstrijd in Woerden is 20.00 uur Sportlust’46 wint 1e