Stuntje Montfoort tegen kampioenskandidaat Spakenburg

Onder het motto “Sport verbroedert” werd er natuurlijk vooruitgeblikt op de wedstrijd, maar werd er her en der zelfs zakelijke informatie verstrekt.

Rond 14.10 u. arriveerden 2 bussen met supporters vanuit Bunschoten/Spakenburg en zij waren ervan overtuigd, dat de punten wel even bij degradatiekandidaat Montfoort konden worden opgehaald.
In Montfoort dacht men er toch iets anders over. Hoewel de ¼ finale om de districtsbeker tegen het Naardense NVC niet veel goeds voorspelde ( w.n.s.) waren de belangen richting de titelfavoriet toch van een ander nivo. De ploeg van Marinus Dijkhuizen had in principe niets te verliezen en zou de inzet ontbreken, dan was men op voorhand kansloos.

In de opstelling had de scheidend trainer enige wijzigingen toegepast. Zo speelde Joost van Apeldoorn in het centrum van de verdediging naast Jeroen de Vlieger en was de rechterflank het terrein voor Barend Schrijvers. Met Yorno Vork op links begon Mike van Oostrom op de bank. Ook ontbrak middenvelder Laoikili wegens een schorsing , waardoor Lodewijk Drost een belangrijke rol op het middenveld was toegedicht. In aanvallend opzicht ontbrak Mitchel Bottenheft.
Vanaf de eerste minuut probeerden de gasten het beeld van de wedstrijd te bepalen. Montfoort groef zich niet in en probeerde, waar mogelijk, de aanval te zoeken. De grootste kansen waren echter voor Spakenburg, de ploeg, die al na een kwartier op voorsprong leek te komen. Op aangeven van de assistent-scheidsrechter werd de goal uiteindelijk geannuleerd. Even later leek vrije trap-specialist Rick van de Berg de openingstreffer voor zijn rekening te nemen, maar zijn inzet spatte uiteen op de kruising.
Naast de geboden mogelijkheden bleek keeper Johan Verkerk steeds meer een sta-in-de-weg. Hij slaagde er dan ook in met verve zijn doel tot aan de rust schoon te houden.
Na de rust schroefde Spakenburg het tempo duidelijk op en moest Montfoort steeds meer achteruit voetballen. Juist in deze situatie was het telkens de Montfoortse goalie, die nauwelijks passeerbaar was.
Hieruit putte de thuisploeg de nodige moed en durfde de ploeg steeds meer de aanval te zoeken en ontstonden er ook de nodige kansjes. Helaas werd ook nu weer een duidelijke killer in de voorhoede gemist.
De wedstrijd leek op een remise af te stevenen en dat was op zich ook een uitstekende prestatie van de thuisploeg. Het venijn zat echter in de slotfase, waarin Montfoort voor een sensatie leek te zorgen. De blessuretijd was amper 1 minuut oud, toe invaller Chanan Brandsma plotseling oog in oog verscheen voor de Spakenburggoalie. Opvallend rustig passeerde hij eerst de keeper, koos zijn hoek uit en bracht Montfoort op voorsprong.

Helaas was de euforie rond deze treffer slechts van korte duur, want nog geen 2 minuten later was het Roy de Vries, die beide ploegen op gelijke hoogte bracht. 1-1 werd ook de eindstand.
Met deze uitslag won Montfoort 1 punt en verloren de blauwhemden 2 punten in de strijd om het kampioenschap.

In het paasweekeinde wordt de competitie gelijk getrokken en dan pas kan Montfoort echt zien wat de kansen op overleving zijn. ARC en Barendrecht spelen zaterdag tegen elkaar en SVZW heeft 2 inhaalwedstrijden op het programma. Behaalt de ploeg van Hans Kraaij niet het maximum aantal punten, dan is Montfoort nog steeds in beeld voor behoud. Het is dus duimen geblazen.