THOR niet opgewassen tegen Merwede

De voorlopig laatste wedstrijd op het veld startte om half vier met een stralend zonnetje. Wederom kon THOR niet op voorsprong komen. De thuisploeg zorgde voor een 2-0 score en daarna mocht het tweede aanvalsvak van THOR wat terugdoen. Eerst schoot Koen Stuurman van afstand binnen en na een gemiste strafworp, was een vrije bal wel aan Niels van Ravenswaaij besteed en betekende dit een gelijke score. Helaas was er ook nu een disbalans in de vakken. Het eerste aanvalsvak had moeite met het verzorgen van een goede reboundpositite. Zo kon er te weinig tot schot gekomen worden en werd er veel balverlies geleden. Niet vreemd was het dat Merwede weer wist uit te lopen naar 5-2. In deze periode maakte THOR veel onnodige fouten. Constant werden er verkeerde beslissingen genomen in de passing en het vertrouwen zakte weg. Merwede profiteerde hiervan en hield THOR op afstand. Met doelpunten van wederom Niels van Ravenswaaij en Koen Stuurman werd er gerust met een 8-4 tussenstand. Dit was geen uitzichtloze situatie. De thuisploeg speelde niet geweldig en als THOR haar niveau in de tweede helft wel zou kunnen halen, behoorde een boeiend slot zeker tot de mogelijkheden.

In de tweede helft leek het er echter helemaal niet op dat THOR nog geloofde in een goede afloop. Slap verdedigen en ongeïnspireerd aanvallen was een korte samenvatting van wat THOR in de tweede helft tentoonspreidde. Merwede kwam daardoor in het juiste ritme en bouwde rustig aan een grote score. Trainer Eric Geijtenbeek zette Femke Kastelein, Corinda Kok en Matthias Kuiken nog in om voor meer dreiging te zorgen, maar de wedstrijd was al gespeeld. Individuele fouten, miscommunicatie en gelatenheid zorgden voor een zwak spelend THOR in deze wedstrijd. De eindstand was 20-8 en daarmee is de reeks van ruime nederlagen voortgezet. Daarbij staat de ploeg nu nog steeds op een zevende plek en is de achterstand op de nummer zes inmiddels drie punten geworden. De tweede helft van de competitie wacht THOR de zware taak om dit verschil in te lopen.

Scores THOR: Koen Stuurman (3), Niels van Ravenswaaij (2), Marc Veldhuizen (1), Lianne van Dam (1), Liesbeth Tonus (1)